• In het midden Johan Kluts met een grote mand met heerlijk fruit voor de scholieren.

    Adriaan Hosang

Fruit op school slaat aan

RENSWOUDE Op de Christelijke Basisschool 'de Stifthorst'in Renswoude is men met iets nieuws van start gegaan. Dat zijn de gezonde tussendoortjes op school.

Directeur Rick Perfors: ,,We kennen nu vaste fruit/groente dagen, namelijk op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag. Op donderdag mag iets anders mee gegeven worden zoals een koekje." Al eerder werden de ouders er op gewezen dat de school één en ander voor de eerste twee weken zou regelen. De Medezeggenschapsraad heeft daarvoor twee sponsors gevonden. In de eerste week wordt het fruit aangeboden door restaurant 'De Hof' en de tweede week door Supermarkt Emté. Op maandag is men op school van start gegaan met het verstrekken van appels en dinsdag stonden mandarijnen op het tussendoortjes menu. Iedere ochtend wordt het fruit om 10.00 uur aan de kinderen uitgedeeld.

Eén van de dames van de medezeggenschapsraad zegt dat het aanslaat. ,,Kinderen willen graag weten wat ze volgende dag krijgen. Watermeloenen waren heel erg in trek. Ze stonden op tafel, moesten even weg en toen we terug kwamen waren er al diverse stukken verdwenen."

Perfors ziet dat ook. ,,Ja, de kinderen namen best wel veel snoep en zoetigheid mee naar school. Dat heeft ook invloed op het functioneren in de klas. Fruit is veel gezonder. Wij zijn heel blij met dit project, het is een succes en slaat aan".

Jan Egbert Bos van Restaurant 'De Hof' en kok Johan Kluts, met een enorme mand met daarin een keur aan lekker fruit, komen binnen. Ook Arnold van Beek van Supermarkt Emté is er. Zij hebben de eerste weken de gezonde tussendoortjes gepromoot.

Kluts is blij dat de school dit project steunt. ,,Kijk, de school leidt kinderen op en dan is het ook fijn dat zij en stuk fruit normaal gaan vinden.''