• CDA

'Gemeente moet bij nieuwbouw geen leges heffen op zonnepanelen'

SCHERPENZEEL ,,De afgelopen periode zijn er mede door het CDA aanzienlijke investeringen gedaan om energie te besparen. Zo is bijna de helft van het aantal lantaarnpalen vervangen door duurzame energiezuinige led-verlichting.

Niet alleen heeft dit veel bespaard op de onderhoudskosten, maar dit heeft juist ook een forse daling van de energierekening opgeleverd.´´ Dat zegt Margot van de Fliert van het CDA naar aanleiding van de stelling dat de gemeente het goede voorbeeld moet geven als het om duurzame energie gaat.

,,Bovendien worden in de komende maanden in de straten waar oude en nieuwe lantaarnpalen nog door elkaar staan, de oude ook vervangen, zodat in elke straat dezelfde straatverlichting staat.

Ook een project als de roldeken over het buitenzwembad is een investering geweest door de gemeente, waardoor het zwembad kon besparen op de energiekosten.

Wat het CDA betreft gaan we door met zulke investeringen.

Voor het CDA is duurzaamheid echter niet alleen een doel op zich. De maatregelen moeten namelijk wel rendabel zijn. Er zijn veel ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid, waarbij ook financiële afwegingen moeten worden gemaakt.

Het CDA meent dat inwoners en bedrijven zelf ook meer gaan investeren in duurzaamheid als het niet alleen zinvol is, maar ook financieel voldoende oplevert. Zo wil het CDA dat er bij nieuwbouw geen leges op zonnepanelen worden geheven.´´