• Floris Heuer

Gerard Joling treedt op bij Oranjebal XL

RENSWOUDE Gerard Joling treedt de zaterdag na Koningsdag, 29 april, op tijdens het Oranjebal XL van Oranjevereniging Renswoude.

Na artiesten als Jan Smit, Nielson, The Dirty Daddies en Handsome Poets, is het de beurt aan Gerard Joling. Het thema is gebouwd rondom de 'Maak me gek'-zanger, in glitterstijl.

JUBILEUM De Oranjevereniging Renswoude vierde vorig jaar haar vijftigjarige jubileum in stijl met het Oranjebal XL: The Best Of, met Jan Smit, confetti en vuurwerk in een bomvolle megatent op de Hooge Hoek. Dit ´hoogtepunt´ verlengt de Oranjevereniging graag met minimaal een jaar.

SHOWBIZZ Gerard Joling is al achtentwintig jaar niet meer weg te denken uit de top van de Nederlandse showbizz. Volgens sommigen is een entertainer pur sang. Bij het horen van zijn naam zijn er mensen die meteen zijn gierende lach in gedachten horen. Toch is Joling bovenal zanger. Hij heeft platina platen op zijn naam staan en geeft vele grote concerten.

Onder andere met De Toppers treedt hij jaarlijks op voor een uitverkochte Amsterdam ArenA.

Elk Oranjebal XL heeft zijn eigen thema en decor. Elk jaar werkt een creatief team maanden aan het podium, het decor en de video, om er zo voor te zorgen dat het Oranjebal XL meer biedt dan het gemiddelde feest.

GLITTER Geheel in de stijl van Joling bedacht de vereniging in Renswoude dit jaar het thema 'Glitter', dit zal groots in het decor en de show terugkomen, een ´glitter-walhalla´. En dat niet alleen. Dit jaar is er een eenmalige dresscode voor bezoekers: kom in glitter. Dit is slechts een advies, geen verplichting.

THE RECIPE Het Oranjebal XL Glitter wordt niet alleen door Gerard Jolang gedragen. Het feest wordt compleet gemaakt door onder andere de band The Recipe.

Deze zeskoppige band is geen onbekende in het kasteeldorp. Deze band stond onder andere geprogrammeerd op het feestplein op de Crazy Cross. In de afgelopen jaren is de show van The Recipe gegroeid. Twee zangeressen en vier topmuzikanten trakteren het publiek op een non-stop mix van pop, dance en elektronische dansmuziek. Zelfs de oude klassiekers komen langs. In een remix. Wat verder op het programma staat, blijft geheim tot aan de grote opening.

De Oranjevereniging Renswoude gaat uitpakken. De feesttent zal om 22.00 uur met een luide knal worden geopend.

De kaartverkoop van het Oranjebal XL Glitter is al van start gegaan. Kaarten kosten 19,50 euro en zijn te koop bij Emté Van Beek in Renswoude, De Kromme Hoek en de Primera/Verwoerd in Scherpenzeel.

Het feest was de afgelopen edities steevast uitverkocht. Naast het Oranjebal XL houdt de Oranjevereniging op Koningsdag voor het eerst de Crazy Cross Karts.

Het volledige programma is te vinden op www.ovrenswoude.nl.