• Samen soepen in Het Trefpunt.

    Adriaan Hosang
  • De dames achter de organisatie van Samen Soepen.

    Adriaan Hosang
  • Samen Soepen in Het Trefpunt slaat aan.

    Adriaan Hosang

'Gezellig soep eten na een wandelingetje'

RENSWOUDE Voor de Liefhebbers was het dinsdagmiddag weer Samen soepen in Het Trefpunt, in de bibliotheek aan de Van Reedeweg. Het samen soep eten is een initiatief van de bibliotheek en de Senioren Welzijns Organisatie (SWO) Scherpenzeel/Renswoude.

Wil van Hardeveld, Jannie Nieboer en Emy van Vliet die namen de catering voor hun rekening en zorgden voor een kop soep met daarnaast stokbrood met kruidenboter.

TWEEDE KOP Het motto was 'Samen soepen, lekker en gezellig'. Diverse aanwezigen lieten zich nog graag een tweede kopje soep opscheppen. Van degene die deelneemt aan 'Samen soepen' werd verwacht dat hij of zij zelf een soepkom en lepel van huis meenam.

Wie dat vergeten was kreeg een soepkom en lepel te leen. De kosten bedroegen € 1.

PRACHTIG TOCH Naast de mosterdsoep, dit keer gemaakt door Jannie Nieboer, kwamen de aanwezigen vooral voor de gezelligheid. Samen even soep eten is anders dan wanneer je in je eentje thuis eet. Daar is geen tijd voor een praatje terwijl je dat tijdens 'Samen soepen' natuurlijk wel hebt.

,,Kijk'', legt één van de aanwezige dames uit, ,,Ik heb ook een lekkere wandelingetje gemaakt, dus goed voor de conditie en nu dus samen gezellig even soep met een broodje eten, prachtig toch". Het initiatief wordt gewaardeerd. Dat bleek ook uit het aantal deelnemers, dat beduidend meer was dan de vorige keer.

Het is een activiteit voor groot en klein. De kleinste deelnemer zat in een wandelwagen. Of die al van de soep geproefd heeft is de vraag, misschien wel wat van het stokbrood. De volgende keer wordt 'Samen soepen' gehouden op 11 juni van 12.00 tot 13.00 uur.