• Politie

Groene auto gezocht in zaak dodelijk ongeval

RENSWOUDE In verband met een aanrijding met dodelijke afloop op de Dorpsstraat in Renswoude is de politie op zoek naar een oude groene Opel Astra. Het ongeval gebeurde op zondag 10 februari. Het slachtoffer is vrijdag 22 februari aan de gevolgen van haar verwondingen overleden. Van de veroorzaker ontbreekt echter ieder spoor.

De politie besteedde vorige week aandacht aan het ongeval in het programma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht. Ook vandaag (woensdag) wordt de zaak behandeld.

AANRIJDING Het ongeval gebeurde op zondag 10 februari 2019. Een 76-jarige vrouw uit Renswoude werd op een zebrapad aan de Dorpsstraat aangereden. De automobilist reed met hoge snelheid door en liet haar zwaargewond op het zebrapad achter. Omstanders kwamen het slachtoffer direct te hulp. Zij werd naar het ziekenhuis gebracht en is daar afgelopen vrijdag overleden.

ONDERZOEK De recherche is meteen met een onderzoek gestart, heeft met meerdere getuigen gesproken en heeft bewakingsbeelden bekeken. Uit dat onderzoek komt naar voren dat de doorgereden auto vermoedelijk een ruim 20 jaar oude groene Opel Astra hatchback (zogenaamd model F, bouwjaren van 1991 tot 1998) is en vermoedelijk uit de omgeving van Renswoude en/of Scherpenzeel komt.

SCHADE Als gevolg van de aanrijding heeft de auto waarschijnlijk schade aan de voorzijde opgelopen, al kan het zo zijn dat die schade inmiddels is hersteld. Het in een eerder politiebericht genoemde gedeelte van een kenteken is volgens de politie hoogstwaarschijnlijk niet correct en hoort niet bij de nu gezochte Opel Astra. Mogelijk is dat kenteken niet geheel juist genoteerd of hoort het bij een andere auto, die op het moment van de aanrijding ook over de Dorpsstraat reed.

VRAGEN De politie heeft enkele vragen. ,,Weet u misschien wie de verdachte is die de auto bestuurde? Heeft u een ruim 20 jaar oude groene Opel Astra in of in de omgeving van Renswoude/Scherpenzeel gezien? Kent u iemand die op of rond de dag van het ongeval beschikte over een groene Opel Astra en mogelijk intussen niet meer die auto gebruikt? Heeft u een dergelijke auto of weet u waar een dergelijke auto staat? Wie heeft andere informatie die kan helpen de verdachte te achterhalen?''

Mensen met tips kunnen de politie bellen via de gratis Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het online tipformulier van de politie. ,,Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het online formulier van Meld Misdaad Anoniem.''

Bron video: Politie/RTV Utrecht