• Door de regen vond de Buitenspeeldag binnen plaats.

    Janneke Hek

'Gymmen' in plaats van stoepkrijten

Regen jaagt Buitenspeeldag naar binnen

SCHERPENZEEL JOS-coach Daan Smits baalde woensdagmiddag 12 juni. De regen liet de Buitenspeeldag in het water vallen. De achtentwintig kinderen die kwamen om te stoepkrijten en buiten te spelen kregen een alternatief programma.

's Morgens had Smits al zorgelijk naar buiten gekeken. ,,Ik hoopte dat het mee zou vallen met de regen maar helaas. Toen zijn we een alternatief programma gaan samenstellen. Gelukkig konden we een sportzaal van de Breehoek gebruiken voor een binnenprogramma". Smits en zijn collega Huub van Amersfoort kortten het programma wel in tot slechts één uur. Dat er bijna dertig kinderen op kwamen dagen, vonden de heren leuk.

Stoepkrijt is niet alleen leuk voor de jongsten maar Daan Smits van JOS had er allerlei uitdagende spellen mee bedacht. Denk aan flessenvoetbal, steen-papier-schaar, pictionary, landverovertje en een dambord van stoepkrijt. Ook een lang hinkelpad en twister zijn mogelijk met stoepkrijt. De regen zette een streep door deze activiteiten.

In de gymzaal werd verstoppertje gespeeld tussen allerlei speeltoestellen die bij een gymles gebruikt kunnen worden. Ook had JOS Scherpenzeel een challenge bedacht, waarbij kinderen zo vaak mogelijk heen en weer springen over een lat. JOS-coördinator Huub van Amersfoort hield de tijd en het aantal sprongen bij. En ondertussen riep hij aanmoedigingen naar de kinderen. Ook stond er een pot met spekjes, alle aanwezige kinderen mochten raden hoeveel snoepjes er in zaten. Wie het juiste getal raadde of daar het dichtste bij zat, won de hele pot. Uiteindelijk wonnen zowel Tim als Kyra de pot. Een van de andere kinderen rekende behulpzaam uit hoeveel snoepjes per persoon het zouden zijn. Justin won de challenge, hij had 126 keer gesprongen over de lage lat en 102 keer over de hogere lat. Ook hij nam een pot snoep mee naar huis. Opvallend is dat zijn zusje vorig jaar de plank-challenge won. Smits keek terug op een toch nog geslaagde middag en is van plan de stoepkrijtspellen op een later moment alsnog in te zetten.