• Harmoniegezelschap Ons Genoegen olv Chris Kok

    Adriaan Hosang
  • Fanfare De Bergklanken tijdens het najaarsconcert in actie

    Adriaan Hosang
  • Ons Genoegen tijdens het najaarsconcert

    Adriaan Hosang

Harmonieorkest Ons Genoegen: 'Vertrouwen in concertconcours'

RENSWOUDE ,,We hebben muzikaal laten zien waartoe wij in staat zijn en hebben prachtige muziek gemaakt. Wat nog niet helemaal goed ging qua noten of ritmes kunnen we de komende week nog bijstellen.''

Adriaan Hosang

Dat zei dirigent Chris Kok van het harmonieorkest van Ons Genoegen zaterdagavond na afloop van het najaarsconcert in gebouw 't Podium in Renswoude, waaraan ook fanfare De Bergklanken uit het Drentse Berghuizen meewerkte.

Beide orkesten doen aanstaande zaterdag mee aan een concertconcours in Hoogeveen. Kok ziet dat concours op basis van het najaarsconcert met vertrouwen tegemoet.                                                                   

TESTEN In de zaal, waar het wat minder druk was dan gebruikelijk, verwelkomde voorzitter Erwin Veldhuizen de aanwezigen, onder wie burgemeester Petra Doornenbal-van der Vlist en de wethouders Hans van de Pol en Dick Vlastuin met hun echtgenotes alsook oud-burgemeester Wilke Dekker en de ereleden Job Boom en Ab Breeschoten.

Veldhuizen wees erop dat het een try out-concert is. ,,Op deze manier kunnen wij onszelf testen en de grote vraag is waar we straks in Hoogeveen eindigen. Dan is er dezelfde spanning, want dan moet alles goed gaan." De beoordeling tijdens het concertconcours gebeurt door een jury van de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie.

APPLAUS Terwijl bezoekers de zaal binnenliepen, was fanfare De Bergklanken onder leiding van dirigent Jan Hibma al druk bezig met stemmen. De opening was de bekende Song of Praise, gevolgd door De Gaastmar en Broken Sword. Het publiek reageert met applaus.

Na de pauze betraden de muzikanten van Ons Genoegen het podium. Het eerste muziekstuk was La Rodana met aansluitend Kebek en The Hounds of Spring. Opnieuw gingen de handen van bezoekers op elkaar, als blijk van waardering.