• tuinkijkers bij de familie Bouwmeester aan de Burgemeester Roelllaan

  Margreet Hendriks
 • Keramiek objecten die werden getoond inde tuin van de familie Van Deelen aan de Holevoetlaan.

  Margreet Hendriks
 • Irma de Leeuw toonde in haar tuin aan de Fluitekruidlaan de door haar gemaakte Tiffany glaskunst.

  Margreet Hendriks
 • Gery Snijders boekte veel succes met deprofessioneel uitgestalde collectie buitenkleding in haar tuinhuis.

  Margreet Hendriks
 • Beeldhouwwerken van Jopie Reijneveld siern haar tuin aan de Industrielaan.

  Margreet Hendriks
 • De handgemaakte sieraden van de Scherpenzeelse Marina van den Bunt bleken een regelrechte hit op de Open Tuinendag

  Margreet Hendriks

'Heerlijke Open Tuinendag vol creatieve extra's'

SCHERPENZEEL Op diverse adressen in Scherpenzeel wapperden zaterdag weer de groene ballonnen van de Open Tuinendag. Door het aanvankelijk wat bewolkte weer kwam het evenement in de ochtend wat langzaam op gang, maar toen begin van de middag de zon doorbrak werden in de diverse tuinen toch zo'n honderd bezoekers geturfd.

Margreet Hendriks

Met bezoekers uit ondermeer Ede, Veenendaal, Barneveld, Kootwijkerbroek, Wekerom, Renswoude, Amerongen, Hoevelaken en Woudenberg trok de Scherpenzeelse Open Tuinendag belangstellenden uit een brede regio. Terecht, want er was veel moois te zien in de twaalf tuinen die de eigenaren hadden opengesteld. Naast bewondering voor de fraai aangelegde borders, bijzondere plantenvakken, prachtige waterlelies in vijverpartijen en smakelijke kruidentuinen, was het publiek vooral erg te spreken over nevenactiviteiten die op diverse adressen waren georganiseerd. De bij Gery Snijders aan de Burgemeester Roelllaan bijzonder professioneel uitgestalde buitenkleding, waaronder handige regenjassen, warme omslagdoeken en heerlijke vesten, bleek een schot in de roos.

Datzelfde gold voor de vogels en rozen van keramiek van de hand van Esther ter Hoeven bij de familie Van Deelen aan de Holevoetlaan. Hoe een hobby tot kunst kan worden verheven en veel kan toevoegen aan een tuin bleek in het groene paradijsje van Jopie Reijneveld aan de Industrielaan. De door haar vervaardigde beeldhouwwerken trokken veel belangstelling. Irma de Leeuw toonde in haar tuin aan de Fluitekruidlaan dat de glaskunst van Tiffany nog steeds helemaal van deze tijd is en de meest bijzondere (tuin)objecten kan opleveren. Een van de meest bezongen lokale creatieve talenten op de Open Tuinendag bleek Marina van den Bunt. Zij toonde in de tuin van Dieneke van Dijk aan de Vlieterweg voor het eerst haar schitterende collectie zelfgemaakte kettingen en armbanden van Japanse miyuki kralen en Tsjechische stenen. ,,Marina was vandaag de grootste ontdekking in mijn tuin'' wist Dieneke van Dijk die inmiddels al heel wat handwerk van Marina in haar sieradendoos heeft liggen. ,,Maar na deze Open Tuinendag zal dat voor heel wat meer mensen gaan gelden.''