• Mevrouw Van Manen en Frans en Cor Schimmel onthulden als bewoners van het eerste uur het nieuwe naambord aan de gevel van het 25-jarig appartementengebouw Marktstaete.

    Margreet Hendriks

'Het is hier heerlijk wonen'

SCHERPENZEEL De onthulling van een bord aan de gevel, een drankje bij de overburen van De Kromme Hoek met aansluitend een dis. De bewoners van Marktstaete maakten vorige week echt een feestje van het 25-jarig bestaan van hun appartementencomplex.

,,Lieve mensen, mooi dat u allen gekomen bent om samen het 25-jarig bestaan te vieren van ons appartementencomplex'', heette Piet Osnabrugge de bewoners welkom in de hal van Marktstaete. Osnabrugge, zelf woonachtig aan de Dorpsstraat, is voorzitter van de Vereniging van Eigenaren (VVE) van het complex woningen boven onder andere de Blokker, waar hij eigenaar en verhuurder is van een appartement. De overige appartementen worden bewoond door eigenaren. ,,Het is niet moeilijk om voorzitter te zijn van deze vereniging'', liet Osnabrugge weten. ,,Het gebouw voldoet aan de meeste eisen en de bewoners zijn het meestal goed met elkaar eens. Onze vergaderingen verlopen altijd in goede harmonie en lopen vaak uit door de gezelligheid.''

NOOIT MOMENT SPIJT Die gezellige sfeer was ook duidelijk herkenbaar bij het feestje rond het 25-jarig bestaan van het complex waarvan de bouw begon in 1992 en de woningen in juli 1993 werden opgeleverd. Drie bewoners van het eerste uur, het echtpaar Frans en Cor Schimmel en mevrouw Van Manen, vertelden er nog steeds met veel plezier te wonen. ,,We waren met 56 en 57 jaar relatief jong toen we hier voor een appartement kozen, maar we hebben er nooit een moment spijt van gehad'', aldus Frans en Cor Schimmel. ,,Het is hier heerlijk wonen.'' Het echtpaar vervulde ook vele jaren de taak van huisman en penningmeester van de VVE. ,,Frans en Cor hebben jarenlang hun best gedaan om het de bewoners zo prettig mogelijk te maken en de kas te bewaken. Dat is echt prima gelukt'', prees voorzitter Osnabrugge. Hij vertelde ook blij te zijn dat er inmiddels een jonger echtpaar in - het voornamelijk door alleenstaanden bewoonde - Markstaete is komen wonen dat met veel enthousiasme de taak van Frans en Cor heeft overgenomen. ,,Rob en Nel Gieling zijn steeds bezig om het gebouw te verfraaien en helpen de andere bewoners met probleempjes. Dank je wel daarvoor en fijn dat jullie dit zo doen'', complimenteerde Osnabrugge.

NIEUW JASJE Ter gelegenheid van het jubileum had Rob Gieling ervoor gezegd dat de naam Marktstaete in een nieuw jasje was gestoken. Het nieuwe naambord aan de geven naast de entree werd onthuld door de drie bewoners van het eerste uur. Daarna begaf het gezelschap zich naar De Kromme Hoek aan de overzijde van de straat om het feestje voort te zetten. ,,Dit is wel een heel leuke manier om mijn nieuwe buren te leren kennen'', vond Wil Mandersloot die binnenkort als nieuwste bewoner haar intrek gaat nemen in een van de appartementen. De Scherpenzeelse vertelde nauwelijks te hebben getwijfeld toen zij hoorde dat een van de appartementen in het complex te koop kwam. ,,Het is een ontzettend leuk plekje. Jammer dat ik er nog niet in kan, omdat er nog wat tijd is gemoeid met bijvoorbeeld de aanpassing van de keuken, maar ik kom er al geregeld en zit dan heerlijk met een kopje koffie op het balkon.''

Haar toekomstige buren begrijpen het wel. ,,In verhouding tot wat er tegenwoordig wordt gebouwd, hebben deze appartementen veel ruimte'', wisten zij te melden. ,,Elk appartement heeft naast een eigen schuur ook nog een eigen garage. Waar vind je dat nog? Niet voor niets is het in dit complex, behoudens natuurlijk verloop door sterfgevallen of vertrek naar een verzorgingshuis, in de afgelopen 25 jaar maar twee keer voorgekomen dat bewoners er zelf voor kozen naar elders te vertrekken. Dat zegt wel wat over hoe fijn het wonen is op dit leuke plekje in het centrum van Scherpenzeel.'' Gezamenlijk werd enthousiast het glas geheven op Markstaete. ,,Op de volgende 25 jaar'', toostte rasoptimist Piet Osnabrugge.