• Dorpsbelangen

'Huidige gemeentehuis eigenlijk niet meer geschikt'

RENSWOUDE ,,De gemeenteraad moet zorgen voor een adequate huisvesting voor ambtenaren. Dat is wettelijk zo geregeld", zegt Jan Stutvoet, lijsttrekker van Dorpsbelang Renswoude, naar aanleiding van de stelling dat er zo snel mogelijk een plan moet komen voor een duurzaam gemeentehuis in Renswoude.

,,Het huidige gemeentehuis oogt als een prachtig monumentaal pand, maar is eigenlijk voor gemeentehuis niet meer geschikt. Er is veel onderhoud nodig en het aantal werkplekken is te weinig."

De alternatieven zijn volgens hem een grondige verbouwing met een grote aanbouw of een nieuwbouw op een nieuwe plek. ,,Dorpsbelang Renswoude heeft voorkeur om op de huidige locatie te blijven, maar wil de financiële gevolgen goed naast elkaar leggen en de eventuele verbouw moet passen en goed aansluiten bij het huidige rijksmonument. Het monumentale gedeelte in een representatieve functie, bijvoorbeeld met vier of vijf werkkamers, zou in onze ogen een mooi vervolg zijn op jarenlange rol als gemeentehuis. Maar dat er komende raadsperiode wat moet gebeuren, is voor iedereen duidelijk."