IJsvogellezing bij Kunst in Vliegwerk

RENSWOUDE IJsvogelkenner Jelle Harder uit Hilversum, lid van de IJsvogelwerkgroep Gooi en Vechtstreek, komt maandag 13 april voor de leden van de vogelvereniging Kunst in Vliegwerk een lezing verzorgen waarin de ijsvogel centraal staat. De bijeenkomst is in gebouw Rehoboth aan de Taets van Amerongenweg in Renswoude.

Jelle Harder, oprichter en coördinator van de IJsvogelwerkgroep, verzorgt eerst een ongeveer veertig minuten durende powerpoint presentatie. In die lezing gaat hij uitgebreid in op het uiterlijk van de ijsvogel, het leefgebied, het broeden, leeftijd, voedsel en voedsel zoeken. Uiteraard komt ook de ijsvogelstand in het Gooi en de Vechtstreek aan bod. Aan de hand van voorbeelden zal Harder aangeven hoe de mens ijsvogels kan helpen aan meer broedgelegenheid.

Na de pauze kunnen de aanwezigen genieten van een ongeveer 25 minuten durende film van Cees van Kempen over ijsvogels in een stadse omgeving. In die film wordt onder meer het leven van ijsvogels in een stadsparkje in Brabant belicht, alsmede de gevaren van de stadse omgeving en de winter.