• Adriaan Hosang
  • Of de sporthal gebruikt kan worden, is nog maar de vraag. De organisatie hoopt van wel.

    Adriaan Hosang

Inschrijving Dorps Run Renswoude van start

RENSWOUDE Dorps Run Renswoude is de nieuwe naam voor de Halve Marathon Renswoude, die al 34 jaar wordt gelopen op de eerste zaterdag in november.

Voor de beste lopers zijn prijzen beschikbaar, bij de senioren, de vrouwen en veteranen, afhankelijk van deelname ook voor andere klassen. Er is een extra prijs voor de beste regioatleet uit Woudenberg, Scherpenzeel en Renswoude. Het breken van het parcoursrecord levert zowel bij de senioren als bij de vrouwen een extra prijs van € 100 op.

ATLETIEK De nieuwe naam is gekozen door de organisatie, omdat er naast de Halve Marathon nog meer is. Er is namelijk ook een Kidsrun, met afstanden van 1, 5 en 10½ kilometer en de halve marathon voor recreatielopers en lopers van de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie (KNAU). Door sportvereniging Renswouw wordt al jaren nauw samen met de Veenendaalse Atletiek Vereniging.

IN GOEDE BANEN Voor die verschillende afstanden kunnen de deelnemers zich vooraf inschrijven op www.inschrijven.nl tot en met donderdag 1 november. Maar zij kunnen ook nog inschrijven op de dag zelf. Start en finish zijn op het parkeerterrein van sportpark 'de Hokhorst'. Of de inschrijving, het omkleden, douchen na afloop en de prijsuitreiking plaatsvinden in De Hokhorst, is na de brand die er geweest is, nog onduidelijk. De organisatie wachten nog op groen licht. Binnenkort is er meer bekend. De Kidsrun, waaraan kinderen tot en met 12 jaar kunnen hieraan deelnemen, start om 12.30 uur. Deelnemers aan de prestatieloop over 5 km gaan om 13.00 uur van start. Deelnemers aan de halve marathon starten om 13.45 uur en de deelnemers aan de 10½ kilometerloop om 14.00 uur.