• Adriaan Hosang
  • Wethouder Arnout Wijs (links) bedankt de mantelzorgers namens de gemeente voor hun inzet.

    Adriaan Hosang

'Je krijgt er de kracht voor'

RENSWOUDE In iedere gemeente zijn ze aanwezig, mantelzorgers die zich op de één of andere manier inzetten voor een familielid, buurvrouw of -man of iemand die eenzaam is.

Het zijn mensen die gewaardeerd moeten worden. Vandaar ook dat er landelijke dag is om hen speciaal in het zonnetje te zetten. Iedere gemeente doet dat zo op haar manier.

In Renswoude had het gemeentebestuur gekozen voor een High Tea voor mantelzorgers in De Gasterij aan de Barneveldsestraat. Ook ouderenwerkers Rianne van Ginkel en Martine van Garderen waren aanwezig.

NUTTIG WERK Wethouder Arnout Wijs heette de aanwezigen welkom en zei dat de dag elders op een ander moment gevierd wordt. Wijs wees erop dat het de liefde is waardoor je de kracht krijgt om dit werk te doen.

Het is belangrijk en nuttig werk. ,,Als u dit niet zou doen, dan zouden wij, en dat geldt ook voor andere gemeenten, veel problemen hebben om op te lossen.''

POMPOENSOEP ,,Uw inzet willen wij graag waarderen, via deze High Tea. Geniet van de lekkere hapjes en zie dit als waardering van de kant van de gemeente. Uw inzet voor de medemens wordt gewaardeerd".

Er werd gestart met pompoensoep, waarna er een keur aan hapjes, sandwiches, bonbons en nog veel meer was.

Een mantelzorgster vertelt: ,,Ik ben mantelzorger voor mijn man''. Een ander ziet deze High Tea als waardering voor haar werk. Ze vindt het gezellig en ,,er spreekt ook saamhorigheid uit''. ,,Een mantelzorger steekt er veel tijd in, doet dit met liefde, maar wordt er wel elke dag mee geconfronteerd."