• Jeugdkampioen Ivo Verbeek

    Adriaan Hosang
  • Algemeen kampioen Heino Schutwordt gefeliciteerd door wethouder Dick Vlastuin

    Adriaan Hosang
  • Heino Schut en wethouder Dicke Vlastuin tijdens de rondgang op de vogeltentoonstelling

    Adriaan Hosang

Kampioen met een rijstvogel

RENSWOUDE Tijdens de zesendertigste tentoonstelling van Kunst in Vliegwerk in Renswoude werd voorzitter Heino Schut algemeen en derby kampioen met een wildkleur rijstvogel met 94 punten. Ook met drie andere rijstvogels viel Schut in de prijzen.

SWIFTPARKIET De andere kampioenen zijn: C. ten Broek met een Mozambique sijs met 93 punten; C. ten Broek met een Turquoisine parkiet groen met 91 punten; C. ten Broek met een Vredesduifje met 93 punten; H.A. van de Craats met een agaat gele intensieve kanaries met 93 punten; A. Dekker met een blauwe Pennant Rosella (OK klasse) met 92 punten; E.F.A. Jansen met een Stanley Rosella met 92 punten; W. Pol (OK klasse) met een diamantduifje met 90 punten; A. Slotboom met een Japan Hoso met 93 punten: A. Slotboom met een Gloster Consort met 93 punten; A.H. van Velzen met een Grasparkiet, spangle opaline met 92 punten en jeugdkampioen werd Ivo Verbeek met een Swiftparkiet met 92 punten.

KAMPIOENSROZETTEN De jeugdkampioen knipte met een schaar het rood-witte lint door, zodat de show geopend was. Voorzitter Schut maakte met wethouder Dick Vlastuin een rondje langs de tentoonstellingskooien, terwijl de kampioenen de kampioenrozetten op de kooien prikten.

Ook enkele schoolklassen brachten een bezoek aan de vogelshow. Ze moesten een opdracht uitvoeren, daartoe bijgestaan door leden van de vogelvereniging, die vragen beantwoorden. De trekking van de verloting werd vrijdagavond door de wethouder verricht.

De tentoonstelling is al weer afgelopen. De kampioenen en overige prijswinnaars zijn bekend. Wethouder Wethouder Dick Vlastuin feliciteerde de prijswinnaars met hun resultaat. Hij was blij dat hij in de zaal ook de nodige jeugd zag zitten. Na ingegaan te zijn op de naam van de Renswouwse vogelvereniging vroeg hij zich af : ,,beseffen we wel, hoe mooi de natuur is?"..