Kasteelplein wijkt voor 't Podium

RENSWOUDE Was het vorig jaar tropisch warm, kwamen paraplu's er aan te pas om wat uit de zon te zitten, dit keer waren paraplu's nodig geweest om te schuilen tegen de regen. In een stampvol gebouw 't Podium verwelkomde voorzitter Erwin Veldhuizen van 'Ons Genoegen' de talrijke aanwezigen, waaronder ook veel gasten uit Ederveen omdat ook Fanfarekorps 'Irene' een bijdrage leverde aan de het Van Gent zomeravondconcert.

Veldhuizen: ,,Dit Van Gent zomeravondconcert kunnen we organiseren dankzij de medewerking van velen. Om 18.00 uur hebben we toch besloten om het concert niet te houden op het kasteelplein en moest dus alles weer teruggebracht worden."

Veldhuizen legde uit dat de banden met 'Irene', ook al liggen beide gemeenten vlak bij elkaar, niet bijster sterk waren, ,,en daarom is het toch leuk dat u vanavond ook kunt genieten van hetgeen 'Irene' te bieden heeft." Dirigente Sandra van Luijtelaar stelde: ,,Als wij van publiek houden, houdt het publiek van ons."

BREXIT 'Irene' opende met 'Euro Celebration' en gelet op de Brexit, het programma was al eerder gemaakt, nu zo goed gekozen was, was de vraag. Voor velen was er niet echt iets te vieren. Het was een goede, vlotte start van het zomeravondconcert. Dirigente Sandra van Luijtelaar wees later ook op de Brexit, in samenhang met het net gespeelde stuk.

Kijkend naar de veteranendag en wat er dan allemaal speelt vertelde Van Luijtelaar dat 'Leningrad' bepaalde gedachten opriep aan vervlogen tijden.

Via de vertolking van 'La Camisa Negra' wees Sandra er op dat hierin de liefde bezongen wordt, maar wel een stuk met een dramatisch wending. Lekker vlot en flitsend gespeeld bracht 'Irene' Hollandse hits ten gehore om vervolgens 'Bizet in Swing' uit de Opera Carmen te vertolken. Na 'Light Walk' was er een groots applaus en dus een toegift, die met handgeklap werd ondersteund.

BINDING Dirigent Chris Kok van 'Ons Genoegen' bleek wel een bepaalde binding met 'Irene' te hebben, namelijk als begeleider tijdens het solistenconcours. 'Ons Genoegen' opende met het stuk 'Punjaub' en daarmee hoopte Chris Kok de gasten uit Ederveen ook te kunnen verrassen. Na de paso double 'Consuelo Ciscar' kwamen succesvolle nummers uit 'Disney at the Oscars', de 'Jackson 5 Medley' de vertolking van het zo bekende en mooie 'Purple Rain' van Prince, met daarin een mooie solo van Daniëlle.

'American Graphity', ook gespeeld tijdens het voorjaarsconcert, riep weer herinneringen op aan vroeger via 'Fly me to the moon' en 'Red roses' waarin in Ingrid een speciale solo voor haar rekening nam.

Na 'Dixieland Jamboree' en het leuke en mooie 'Bessarabyanke' moest ook 'Ons Genoegen' aan een toegift geloven. Het publiek had genoten, dat bleek wel uit het grootse applaus.