• Ook voor de stagiair van de Zonnebloem was een taak weggelegd.

  Adriaan Hosang
 • De Zonnebloemgasten gingen eerst aan de koffie met warme apfelstrudel.

  Adriaan Hosang
 • Zoeken naar iets van je gading op de kerstafdeling van Intratuin.

  Adriaan Hosang
 • Even genieten en bijpraten tijdens koffie met iets lekkers.

  Adriaan Hosang

'Kerstsfeer' proeven in Barneveld

RENSWOUDE/SCHERPENZEEL Ook al moet de verjaardag van de Sint nog gevierd worden op tal van plaatsen, ook de Kerst is al in aantocht. Om alvast iets van die Kerstsfeer te proeven of misschien nog snel wat nieuwe ideeën op te doen, was er voor de gasten van de Zonnebloem, afdeling RenScherWoude een ochtend bij Intratuin in Barneveld.

De vrijwilligers kregen ondersteuning van een jongen die een maatschappelijke stage bij de zonnebloem doet. Hij heeft met mevrouw Gersen Intratuin bekeken.

DECORATIES Met veertig enthousiaste Zonnebloem-vrijwilligers waren de gasten van de Zonnebloem maandagmorgen bij Intratuin in Barneveld.

Daar werden ze met de vrijwilligers om 9.30 uur verwacht en werden ze getrakteerd op koffie en een apfelstrudel met warme vanillesaus.

KABELBAAN Daarna bekeek iedereen de winkel met kerstspullen. Van kaarsen tot kerstballen en allerlei soorten decoraties voor in de Kerstboom of op de schouw of tafel. Ook op het gebied van kerstverlichting was er een grote verscheidenheid. En niet te vergeten kerstbomen, in allerlei maten en al dan niet besneeuwd.

Vol aandacht werd ook gekeken naar het kerstdorp dat weer gerealiseerd was, compleet met kabelbaan en sneeuw, huisjes met brandende lampjes, muziek en vertier van bijvoorbeeld een schaatsbaan. Er waren bovendien veel kerststerren in diverse kleuren en sommige met 'goud' bespoten.