• Prachtig weer tijdens de Kidsrally.

    Janneke Hek
  • Glunderende gezichtjes tijdens de Kidsrally Scherpenzeel.

    Janneke Hek
  • In de rij voor een rit in je favoriete wagen.

    Janneke Hek

Kidsrally: feest van pk’s

SCHERPENZEEL Gierende banden, brullende motoren en lachende kinderen.

De ingrediënten voor een geslaagde tweede editie van Kidsrally Scherpenzeel. De Oranjevereniging van Scherpenzeel (OVS) kijkt terug op een mooi evenement. Wethouder Tonnis van Dijk opende de dag door een rondje mee te rijden in een racewagen. Twee kinderen vlagden hem af.

DAG VOL RACEAUTO'S Zaterdag om twaalf uur stonden vijfenzeventig kinderen vol verwachting klaar voor dat startsein. Al moesten ze even wachten, omdat de baan nog niet vrijgegeven was door de politie in verband met de veiligheid. Voor sommige kinderen zorgde dit voor wat onrust. De deelnemers aan de Kidsrally hebben een beperking of ziekte. De OVS wil graag voor alle inwoners van het dorp activiteiten aanbieden en daarom werd deze dag vol raceauto’s In het leven geroepen.

,,O mama, dat was gaaf!”. Enthousiast komt een jongen uit de Ferrari gestapt. Zijn helm houdt hij op en hij gaat direct weer in de rij staan voor nog een rondje.

,,We hebben in totaal tachtig auto’s die meerijden. Zo zijn er BMW’s, Volvo’s en Peugeots. Ook zijn we trots op de Ferrari, Lamborghini en Porsche die meerijden. Zelf ben ik ook een rondje meegereden, dat was een beleving hoor”, lacht voorzitter Martin Brouwer.

De dag kende zon en warmte, sommige vrijwilligers hadden het zweet op hun voorhoofd staan. ,,Het is zo mooi werk. Die koppies. Daar doen we het voor”. Ieder kind werd door een van de tachtig vrijwilligers voorzien van een haarnetje en helm. Ook bij het in- en uitstappen werd een handje geholpen.

REIKHALZEND De kinderen in de rij keken reikhalzend uit naar de auto van hun dromen. Er werd geteld welke auto voor hen bedoeld zou zijn. Desnoods lieten ze een ander kind voorgaan om in hun favoriete wagen terecht te komen. Vooral de Ferrari was favoriet. Al waren de auto's met de hardst brullende motoren ook in trek. Iedere rit bestond uit drie rondjes door het opsteken van een duim werd geregeld gecheckt of de bijrijder het nog naar zijn of haar zin had.

Ouders keken lachend en met ontroering naar hun kind. ,,Meestal zijn activiteiten te druk of te vol met prikkels voor mijn dochter. Nu kan ze op een afgesloten terrein genieten van deze dag”, vertelt een moeder. Doordat ook broertjes en zusjes van de deelnemers welkom waren, werd het voor sommige gezinnen een zeldzaam familie-uitje. Er was een skelterbaan, een knutseltafel en een springkussen. Ieder kind kreeg een keycord met daaraan bonnen voor drinken, friet en een snack. Ook kreeg ieder deelnemertje bij het naar huis gaan een gevulde goodiebag. ,,We zijn erg blij met de medewerking van de gemeente, politie en vooral ook de bedrijven. Voor de sponsoring, maar ook voor hun medewerking en begrip voor het afsluiten van wegen rond hun bedrijf”. Vooraf heeft de organisatie overleg gehad met ouders en instellingen om te achterhalen waar ze met deze doelgroep op moeten letten. Brouwer: ,,Het belangrijkste was, zo min mogelijk hoeven wachten. Dat is gelukt. We hadden meer auto’s dan deelnemers en een goed op elkaar ingespeeld team”.