• Gemeente Scherpenzeel

Koffertje voor eerste Scherpenzeelse baby van oktober

SCHERPENZEEL Locoburgemeester Henk Vreeswijk heeft maandag de familie Bruggeman bezocht. Hij overhandigde persoonlijk een koffer met inhoud in het kader van de Nationale Brandpreventieweken 2017. Uiteraard was de brandweer ook aanwezig. De familie deed deze maand aangifte van de geboorte van baby Joas; de eerstgeboren baby in Scherpenzeel in oktober.

Deze maand vonden de jaarlijkse Brandpreventieweken plaats. 'Hé, doe de deur dicht' is dit jaar het motto. In de regio Gelderland-Midden, waar ook de gemeente Scherpenzeel onder valt, is gekozen om extra aandacht voor brandveiligheid te vragen aan jonge en aanstaande ouders. Namens de brandweer had de heer Berends nog wat brandpreventietips voor de ouders.

ROOKMELDERS Onderzoek heeft uitgewezen dat als je gaat slapen je de binnendeuren moet sluiten, zodat vuur en rook langer in één ruimte blijven en je meer kans hebt om veilig te vluchten en gered te worden. Verder blijkt uit onderzoek dat te weinig rookmelders écht werken en dat veel rookmelders op verkeerde plekken hangen. Het is belangrijk dat rookmelders op de juiste plaats hangen en ook hoorbaar zijn.

,,Voor jonge ouders is het zeker belangrijk stil te staan bij de veiligheid van de kinderen en dus ook bij de brandveiligheid in huis'', zegt Vreeswijk. ,,Daarbij kan de informatie die deze maand verstrekt wordt aan alle ouders, bij wie een kind wordt geboren, helpen om de brandveiligheid te vergroten. We kunnen niet alert genoeg zijn als het gaat om brandveiligheid. Want het leed is niet te overzien als er onverhoopt iets ergs gebeurt. We kunnen helaas niet iedereen een koffertje met informatie geven, maar ik raad iedereen wél aan om naar www.brandpreventieweek.nl te gaan. Daar staat veel nuttige en praktische informatie."