• Ouderenwerker Rianna van Ginkel met de uitnodigingen om 2e Kerstdag gezellig samen te gaan eten in "de Gasterij

    Ädriaan Hosang

'Kom eten op Tweede Kerstdag'

RENSWOUDE Sinds een aantal maanden worden in de bibliotheek aan de Van Redeweg 'Trefpunt maaltijden' gehouden.

Rianne van Ginkel, ouderenwerker van de Senioren Welzijn Organisatie Scherpenzeel/ Renswoude, merkt op dat tijdens een proeverij van Apetito maaltijdservice door een aantal aanwezigen werd aangegeven hieraan graag een vervolg te willen geven. Het samen eten in de bibliotheek werd gewaardeerd. ,,Het leuke was dat je zag dat het aantal deelnemers groeide. Momenteel hebben we gemiddeld toch wel zo'n 45 personen die komen eten in de bibliotheek. We voorzien duidelijk in een behoefte".

SAMENWERKING Aan de maandelijkse warme maaltijden wordt niet alleen door alleenstaanden deelgenomen, ook echtparen maken gebruik van deze mogelijkheid, vertelt Rianne. ,,Je ziet dat er naast een vaste kern van bezoekers ook wel nieuwe gezichten. Wat groeien kan nog, maar toch niet verder dan zo'n zestig personen. Rianne is lovend over de samenwerking met Smaakidee. Harold Engelen van Smaakidee: ,,Wij zien dit als maatschappelijk verantwoord ondernemen.''

TWEEDE KERSTDAG Van Ginkel wijst op een nieuwe mogelijkheid, namelijk het gezamenlijk eten op Tweede Kerstdag bij de Gasterij aan de Barneveldsestraat 49.

Hier zal Smaakidee zorgen voor een kerstmenu dat om 12.30 uur start en waarvan de kosten 17,50 euro bedragen. Voor dat bedrag vooraf een broodplankje, een voorgerecht bestaande uit een luxe visschotel en vleeswarenschotel, een hoofdgerecht, bestaande uit runderstoof, varkensrollade, coq au vin, verschillende groeten- en aardappelgarnituur, bijgerechten en een grand dessert.

Het is noodzakelijk dat men zich hier vooraf voor aanmeldt.