• M.Barten

'Kom snel met een goed plan'

RENSWOUDE ,,SGP Renswoude is het helemaal met de stelling eens dat er zo snel mogelijk een plan moet komen voor een duurzaam gemeentehuis. Het is nu echt tijd dat diverse knelpunten opgelost worden", zegt Henk van der Schoor van de SGP naar aanleiding van de stelling dat er zo snel mogelijk een plan moet komen voor een duurzaam gemeentehuis in Renswoude.

,,De lijsttrekker stelt dat de inrichting en functionaliteit van het gebouw niet meer aan de eisen van deze tijd voldoen. ,,De SGP ondersteunt de plannen voor een duurzaam gemeentehuis onder meer vanwege het gebrek aan spreekruimten voor wethouders en ambtenaren, geen ruimten voor het personeel om fatsoenlijk te kunnen vergaderen, gebrek aan privacy wanneer een burger zaken komt regelen op het gemeentehuis, een gedateerde raadszaal en ook trouwzaal. Daarnaast zijn ook de fractiekamer en de oude keuken nodig aan vernieuwing toe."

Van der Schoor vindt dat er snel wat moet gebeuren als Renswoude de burger ook in de toekomst optimaal van dienst wil blijven. ,,Voorkeur van de SGP zou zijn; kom snel met een goed plan voor een duurzaam, functioneel en toekomstgericht gemeentehuis. Op de huidige locatie passende nieuwbouw realiseren, aansluitend op het bestaande monumentale voorste gedeelte van het gemeentehuis."