• De kleuters bij de Korenmaat deden een spel waarbij samenwerking vereist was.

  Janneke Hek
 • Het Koningsdaglied is dit jaar Pasapas van Kinderen voor Kinderen.

  Janneke Hek
 • Deze meiden hadden het oranjegevoel al te pakken.

  Janneke Hek
 • Kinderen van de Roodborst-groep op de Dorpsbeuk ontbijten samen.

  Janneke Hek
 • Bij de Korenmaat werd in stijl meegedaan aan de spelletjes.

  Janneke Hek
 • Alle leerlingen van de Glashorstschool dansten mee met Pasapas.

  Janneke Hek
 • Water leverde verkleumde handen op bij de Glashorstschool.

  Janneke Hek

Koningsspelen: dansen op koningsdaglied

SCHERPENZEEL Drie van de vier Scherpenzeelse scholen hielden vrijdag 12 april vroege Koningsspelen in verband met Goede vrijdag en de Meivakantie dit jaar.

Spelletjes op het schoolplein, een vossenjacht in de wijk, sportclinics en natuurlijk een goed begin met het Koningsontbijt. Dit ontbijt werd door sommige scholen omgetoverd tot lunch, omdat de spelactiviteiten daar aanleiding toe gaven. Ondanks de zon was het op veel schoolpleinen nog niet behaaglijk vrijdagmorgen. Spelletjes waarbij water betrokken was, werden daarom wat aangepast. Gelukkig genoten de kinderen van de spellen in hun oranje kleding, bijpassend schmink en sommigen zelfs met oranje haarplukken.

Bij de Glashorstschool dansten alle leerlingen op de klanken van het Koningsdaglied van 2019, Pasapas. Leerlingen van groep 8 deden de dansmoves voor waarna hun medescholieren volgden. De ene wat uitbundiger dan de ander. De Dorpsbeuk had voor de bovenbouw sportclinics georganiseerd bij de sportvelden aan de Eikenlaan. En bij de Korenmaat stond een springkussen op het schoolplein. De Wittenbergschool hield wel een Koningsontbijt, maar houdt op vrijdag 26 april hun Koningsspelen.