• Burgemeester Petra Doornenbal feliciteert alg kampioen Heino Schut

    Adriaan Hosang
  • Jeugdkampioen Erik du Pree knipt het lint door, burgemeester Doornenbal en voorzitter Schut kijken toe

    Adriaan Hosang
  • Burgemeester Petra Doornenbal ontvang een bos dahlia's van vrouw Riggeling

    Adriaan Hosang

Kunst en Vliegwerk: Heino Schut kampioen met rijstvogel

RENSWOUDE Burgemeester Petra Doornenbal maakte donderdagavond bij 'Kunst in Vliegwerk' voor het eerst kennis met een vogeltentoonstelling. Zij maakte de kampioen van 2016 bekend. Algemeen kampioen was Heino Schut met een rijstvogel, met 95 punten.

VREEMDE VOGEL Jeugdkampioen was Erik du Pree, met een blauwe grondduif, met 92 punten en derbykampioen was D.J.H. Randewijk, met 94 punten.

Op de website van de vereniging had Doornenbal de nodige kennis opgedaan over de vereniging.

,,Misschien ben ik nieuweling en zelfs een vreemde vogel op dit gebied´´, gaf Doornenbal toe. Dat nam niemand haar kwalijk. Haar aanwezigheid werd erg gewaardeerd. Ook toen zij later de kampioenen bekend mocht maken en de namen van de winnende vogels mocht uitspreken, ging haar dat goed af.

INGEZONDEN VOGELS Voorzitter Heino Schut verwelkomde haar in het bijzonder en ook de overige aanwezigen in zijn openingswoord. Hij bedankte de vrijwilligers die zich op tal van manieren hadden ingezet, maar ook de inzenders, de sponsoren en keurmeesters.

"Het aantal ingezonden vogels mag dan wat minder zijn dan vorig jaar, de kwaliteit is beter en dat is heel fijn."

BEKENDMAKING KAMPIOENEN Het bondskruis werd gewonnen door H. Schut en het klassement van de beste vijf vogels ging naar E. Blankespoor. Kampioen kleurkanaries was A.A.Inkenhaag; vorm en postuur W.J.ten Broek, Glosters A.Slotboom; zebravinken en linchura's H.Schut; Troepn C.ten Broek; grasparkieten A.H.van Velzen; Neophema's en Apagorniden D.J.H. Randewijk; Kromsnavels E.F.A. Jansen, Duiven C.ten Broek en kampioen OK W.J.ten Broek.

ROZETTEN De kampioenen konden hun rozetten en kampioenskaartjes op de kooien prikken, terwijl voorzitter Heino Schut tekst en uitleg gaf aan burgemeester Petra Doornenbal, tijdens de rondgang langs de tentoonstellingskooien.