• Marlène Stevers geeft uitleg over haar schilderij aan een bezoeker.

    Adriaan Hosang
  • Fraaie bronzen hazen bij Joanneke Prins

    Adriaan Hosang

Kunstroute Renswoude: Genieten bij de kunstenaars thuis

RENSWOUDE Vrijdag en zaterdag was de Kunstroute en dus was er weer veel te genieten. Zo kan je met je fotocamera natuurlijk veel moois vastleggen. Dat bewees Rob van de Bor. Graag actief in de natuur om dit vast te leggen. Dus hele prachtige foto's uit de natuur.

Joanneke Prins, exposeerde tal van haar dierfiguren in haar tuin. Je zag er merels, maar ook otters met die platte staarten, katten, IJsvogels en nog veel meer. Ook in haar woning kon men genieten van een breed scala aan fraaie dierenfiguren in brons.

Bij Marlène Stevers waren schilderijen te zien. Een glazen bol speelde een duidelijke rol. De lichtinval had ze heel fraai in beeld gebracht. Heel bijzonder was haar schilderstuk op koper. De shawl van haar overleden moeder maakte deel uit van het verwerkingsproces.

Peter de Heij liet bezoekers genieten van bewerkte soorten steen als mergel, albast, speksteen etc. Daaruit wist hij hele fraaie vormen te realiseren. ,,De steen bepaalt het eindresultaat, zowel in kleur als formaat", aldus De Heij.

Maria Tubbing werkt veel met klei en wordt geïnspireerd door mens en dier. Ze heeft al heel veel geëxperimenteerd met diverse technieken. Werk van haar was ook in de tuin te bezichtigen.Marjan Jansen maakt aquarellen, aan de hand van foto's of op de plek zelf. Dat ligt haar goed. Van een straatbeeld, een haventje, een dier tot een persoon die haar aandacht heeft getrokken.

Schilderen doet Marianne van Voorthuizen nog steeds heel graag, Ze volgt lessen en dat inspireert haar. Haar passie brengt ze heel graag over op anderen.

Werken met was en dan een bronzen beeld realiseren doet Karin van Veldhuisen het liefst. Paarden boeien haar. Ze werkt ook met speksteen en albast. Daar moet je geduld voor hebben. Werk van haar komt men ook in België en in Sri Lanka tegen.

Ook in de tuin van Paula van de Pol staan beelden. Veelal hebben ze geen thema. Het boetseren geeft ontspanning en kijken naar elkaars werk heeft een positieve invloed.