• De deelnemers aan de Kunstroute Renswoude, behalve Marjan Jansen (op vakantie).

    Adriaan Hosang
  • De deelnemers aan de Kunstroute Renswoude, behalve Marjan Jansen die met vakantie was.

    Adriaan Hosang

'Laagjes verf over elkaar heen'

RENSWOUDE Het Kunstrouteweekend wordt vrijdagmiddag 31 augustus om 16.00 uur geopend door burgemeester Petra Doornenbal, in bezoekerscentrum Grebbelinie aan de Buursteeg. Deelnemers kunnen meedoen op 1 en 2 september tussen 12.00-17.00.

Marjan Jansen-van Meijeren schildert aquarellen. ,,Een aquarel maken is niet altijd makkelijk. Fouten herstel je niet zo snel, zegt ze. Marjan: ,,Het maakt niet uit wat je maakt, de kleuren bepalen de sfeer van een aquarel. Ik maak ze graag aan de hand van reizen".

Joanneke Prins: ,,Kunst beleven in de breedste zin van het woord doe je zelden alleen". Het is een uitdaging, weer zorgen voor iets nieuws. Inspiratie is geen probleem. ,,Kijk maar om je heen". Naast haar lichte voorkeur voor dieren kom je ook de mens in haar werk tegen.

ONEINDIG Tekenen en schilderen zit bij Marianne van Voorthuizen in de genen. Ze volgt nog schilderlessen. ,,Je wordt geïnspireerd door anderen. Hun ideeën en de manier van schilderen blijven me boeien".

Peter de Heij maakt abstracte beeldhouwwerken. De eerste technieken leerde hij bij Hanneke Zwart in Veenendaal. ,,Ik werk met steensoorten als speksteen, serpentijn, mergel en albast. Mijn objecten ontstaan aan de hand gemaakte schetsen en ideeën of tijdens het werken". De oorspronkelijke steen bepaalt mede het eindresultaat zowel in kleur als formaat.

Maria Tubbing had tijdens haar studie als hoofdvak boetseren. Ze ging er mee door. De mogelijkheden met klei zijn oneindig. ,,Vaak gebruik ik mens en dier als inspiratie. Werk je dat abstract uit, dan creëer je een dynamische vorm". Ze experimenteerde met glazuren, engobes en andere decoratietechnieken. Werken men mensen inspireert en je leert veel van elkaar" .

SCHUILTENT Rob van de Bor zit vaak met zijn camera in de aanslag in de natuur. Uren lang in z'n schuiltent. Op zoek naar een vogel of vlinder. Zijn keuze is dit jaar gevallen op bomen.

Marlène Stevers: ,,Mijn atelier staat open voor wie in kunst geïnteresseerd is. Ik wist niet dat er zo'n levendig en bloeiend kunstenaarscollectief was. Na mijn studie aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag, volgde ik lessen in oude schildertechnieken. Ik schilder werk dat uiteenloopt van stillevens tot landschappen, figuratief werk. Mijn onderwerp is herkenbaar, naar de realiteit geschilderd. Vaak olieverf op paneel waarbij laagjes verf over elkaar heen aangebracht worden''.

Karin van Veldhuisen- van den Broek werkt in steen en brons, met wat uitstapjes naar keramiek en hout, vaak figuratieve beelden. In opdracht maakt ze tegenwoordig ook abstract werk. Ze toont 1 en 2 september haar nieuwe vrije werk, figuratief én abstract.

Paula van de Pol-Cornelissen boetseert graag met een vaste groep. ,,Kijk positief kritisch naar elkaars werk, daar wordt je beter van". Inspiratie haalt ze uit wandelen door parken of steden. Haar werk heeft meestal geen thema. In haar tuin, komen haar beelden heel goed tot hun recht. Ook zij doet graag mee aan kunstroute.

[][Meer informatie op www.kunstrouterenswoude.nl.