• Avondvierdaagse-wandelaars vertrekken bij de sporthal.

    Adriaan Hosang
  • Wandelaars op weg voor de 5 kilometer.

    Adriaan Hosang

Laatste avond en defilé vierdaagse afgelast

RENSWOUDE] De organisatoren van de 49e avondvierdaagse van Renswoude lieten zich dinsdag niet van de wijs brengen door de weersvoorspellingen.

Ze gingen gewoon met 439 wandelaars van start bij Sporthal De Hokhorst. Het overgrote deel startte voor de 5 km, terwijl er 98 deelnemers waren die de 10 km voor hun rekening namen.

ECHT LEUK Velen hadden zich al van tevoren ingeschreven om daarmee het eventueel lange wachten op de eerste wandelavond te ondervangen.

Ook nu weer, net als in voorgaande jaren, was er gezorgd voor mooie routes door het landelijke gebied in en om Renswoude. ,,Het is echt leuk om mee te wandelen", vertelt een jongetje. Vooral de jongste deelnemers zie je wandelen, al dan niet zingend en met bijvoorbeeld begeleiding van ouders. Een enkele jeugdige wandelaar heeft kennelijk wat moeite met het hele traject en zit daarom even de schouders van z'n vader.

CODE GEEL Onderweg was er ook weer een verzorgingspost. Ook voor vrijdagavond waren de weersvooruitzichten verre van gunstig, ja code geel was zelfs van kracht. Er werd slecht weer in het vooruitzicht gesteld.

Ook nu stak men de koppen bij elkaar en werd er besloten om niet van start te gaan en dus ook geen defilé te houden bij het gemeentehuis.

WAARSCHUWINGEN Ruud Hazeleger: ,,we wilden die waarschuwingen niet in de wind slaan. Achteraf had het best gekund".

De wandelaars konden de bloemen en andere lekkernijen dit keer niet op de oprijlaan van het kasteel in ontvangst nemen. Die zullen ze zeker thuis wel gekregen hebben. Vanaf 18.00 uur werden de medailles uitgereikt en de bonnetjes voor een ijsje bij Di Tutto. Ook kreeg iedereen een bloem van het gemeentebestuur.

Volgend jaar is het de vijftigste keer dat de avondvierdaagse georganiseerd wordt. De organisatie gaat na of ze er iets speciaals van kan maken.