• De huidige exploitanten van de Witte Holevoet in Scherpenzeel stoppen per 1 januari 2018.

    Pauw Media

Laatste Koningsdag Preuverij?

SCHERPENZEEL Het lijkt donderdag 27 april de allerlaatste kans om in hotel-restaurant De Witte Holevoet nog één keer te genieten van de traditionele en feestelijke Koningsdag Preuverij. Zoals het er naar uitziet worden eind van het jaar de deuren van de horecagelegenheid definitief gesloten. De eigenaar van het monumentale pand, de familie De Vor, is bezig met een plan om er een complex met zorgwoningen te realiseren.

Sinds bekend werd dat uitbater Vermeulen gaat stoppen met de exploitatie van het hotel-restaurant draait de geruchtenmachine in Scherpenzeel over het toekomstig gebruik van het gebouw op volle toeren. Zo zou het in beeld zijn als mogelijk gemeentehuis, een chique appartementengebouw of omgeturnd worden tot zorghotel plus nieuwbouw appartementen in de achtertuin. Allemaal opties die volgens Andrea van de Beek, woordvoerder van eigenaar De Vor, niet aan de orde zijn.

ALTERNATIEF GEBRUIK Van de Beek, die zich met haar bedrijf Scala Build bezighoudt met projectontwikkeling en herontwikkeling van vastgoed, bevestigt wel dat zij namens de eigenaar bezig is met een plan voor een alternatief gebruik van het gebouw van De Witte Holevoet. ,,Laat ik voorop stellen dat de eigenaar het betreurt dat de familie Vermeulen besloten heeft om ingaande 2018 te stoppen met de exploitatie van het hotel-restaurant.

Om die reden zijn in de afgelopen maanden diverse scenario's verkend, variërend van voortzetting van het horecabedrijf tot allerlei mogelijke nieuwe bestemmingen. We zijn op dit moment bezig met het ontwikkelen van een plan voor het realiseren van circa vierentwintig zorgappartementen in de vrije sector huur. Deze appartementen worden gesitueerd in het bestaande gebouw. Daarbij gaan we uit van een compleet aanbod van wonen, eten en zorg.''

SCHETSPLAN Van de Beek benadrukt dat het voorlopig nog slechts een schetsplan betreft. ,,We praten namelijk niet over een kleine verbouwing. Denk alleen maar aan de grote zalen in het gebouw, de benodigde liften en bijvoorbeeld speciaal op zorg ingerichte badkamers. Het pand is bovendien een gemeentelijk monument, waardoor er bij de verbouwing ook de nodige beperkingen zullen zijn. Omdat we nog steeds in deze onderzoeksfase zitten, vind ik het dan ook te vroeg om te spreken van een definitief plan'', aldus Van de Beek die dan ook niet wil ingaan op vragen over eventuele exploitatie van zorgaanbieders dan wel welke categorie zorgvragers men bij een dergelijke herbestemming van het gebouw op het oog heeft.,,Voorlopig draait De Witte Holevoet tot het einde van dit jaar nog gewoon door als hotel-restaurant'' benadrukt zij. ,,Rond die tijd zal mogelijk ook wel wat meer duidelijkheid zijn over wat er daarna met het pand gaat gebeuren.''