• Gerwout Lamberink

'Laten zien hoe intensief dit is'

WOUDENBERG Vlak voor Kerst vond op 23 december van 18.00 tot 23.00 uur in Sporthal de Camp in Woudenberg voor de derde keer het jaarlijkse Uwwetloket Tournament plaats. Bij dit rolstoelevenement waarbij ongeveer honderd mensen met en zonder beperking in twintig teams tegen elkaar sporten is het doel om zoveel mogelijk geld op te halen voor de Gehandicapten Sportvereniging Amersfoort (GSVA).

Dit jaar concentreerde het toernooi zich in één zaal waar met materiaal van GSVA vier velden waren uitgezet voor rolstoelhockey, rolstoelbasketbal en rolstoeltrefbal. GSVA stelde rolstoelen ter beschikking. Er was bij de deelnemers van vorig jaar geïnventariseerd welke onderdelen ze het leukste vonden. Touwtrekken was er daarom nu niet bij.

Uwwetloket-eigenaar en zelf rolstoelhockeybeoefenaar Hans van de Scheur: ,,Dit is elk jaar een leuk sportevenement om anderen te laten ervaren hoe intensief de sport is. Net als bij ons bedrijf kun je ook bij sport ongeacht je beperking je concurrenten verslaan door hard te trainen. We gebruiken dit jaar één zaal en kunnen daardoor minder wedstrijden spelen maar het is wel gezelliger. Al het publiek zit nu op één tribune. Het evenement zou nog groter kunnen groeien maar dat willen we eigenlijk niet. Jan Budding en ik moeten het naast het werk bij ons juristenkantoor kunnen organiseren."

Mensen konden zich per team van vier tot zes personen inschrijven, maar ook individueel. Doordat valide sporters niet gewend waren aan de rolstoel gingen er regelmatig mensen door een wheely omver. Het was slim dat velen wielrenhandschoentjes aangedaan hadden. In de pauze hield de Woudenbergse Paralympische zitvolleyballer Robert Jelle Breunesse een presentatie over zijn sport en crowdfunding hiervoor. Mogelijk is ook zitvolleybal in 2016 een onderdeel van het Uwwetloket Tournament. Meer info: www.uwwetloket.nl of info@uwwetloket.nl.