• Joke van der Heide

Lions Haringparty levert 6.500 euro op voor Stichting Ponypret

SCHERPENZEEL Met 230 bezoekers en een opbrengst van 6.500 euro voor het goede doel is de derde editie van de Lions Haringparty in hotel Schimmel nog succesvoller dan voorgaande edities. De opbrengst ging dit jaar naar de Stichting Ponypret Woudenberg.

Nadat het eerste haringvaatje dit jaar landelijk op 12 juni geveild werd voor 78.000 euro en het nieuwe seizoen startte op 13 juni, hield de Lionsclub op 14 juni haar traditionele Haringparty. Ook dit jaar genoten de vele bezoekers van de nieuwe haring en het netwerken. Elbert de Jong van Hameeteman Ouddorp vertelt dat de haring door het prachtige voorjaar mooi vet en lekker zacht is.

De veiling werd dit jaar geleid door de van tv bekende veilingmeester Nielsson Kooijman. Er waren vier veilingstukken. De culinaire visschotel werd voor 65 euro geveild aan Jorrit Koops, de kookworkshop van Hotel Schimmel voor 375 euro aan John Post en het diner voor vier personen bij Hotel Schimmel voor 425 euro aan Albert van Ingen. De gelukkige eigenaar van het eerste vaatje haring was Joop Blok. Met zijn detacheringsbedrijf NCOD Interwerk was hij ook één van de sponsors van het evenement. Het vaatje werd op Amerikaanse wijze geveild. Joop Blok bood samen met andere ondernemers met zichtbaar plezier. ,,Wij gaan de haring morgen op ons jaarlijkse uitje van enkele bevriende ondernemers klein maken", vertelt hij lachend. Het vaatje haring leverde 2.600 euro op.

Hetty de Koning van de Stichting Ponypret bedankte de Lionsclub voor het mooie geldbedrag. Dit geld wordt gebruikt voor de nieuwe wagen en een extra tuig. ,,Hiermee kunnen wij veel kinderen en jong volwassenen in het dorp blij maken. De menwagen biedt ook ruimte voor twee rolstoelen.", vertelt zij enthousiast. De Stichting Ponypret is vijf jaar geleden ontstaan. ,,Ik woon mijn hele leven al op de Ekris en mijn vader benadrukte altijd dat ik rentmeester ben. Ik heb daar invulling aangegeven door 50 kinderen die gebruik maken van de Voedselbank uit te nodigen om te komen paardrijden. Dat was heel mooi en werd de start van de stichting."