• het 1e damesteam van tennisvereniging - Dicke Rijst - is door e gemeente gehuldigd

    Adriaan Hosang

Gemeente Renswoude huldigt dames van tv Dicke Rijst

RENSWOUDE Een vaste traditie tijdens de Nieuwjaarsmarkt in Renswoude is de huldiging van plaatselijke sporters, die zich op de één of andere manier verdienstelijk hebben gemaakt, in de prijzen zijn gevallen.

Dit jaar was het aantal te huldigingen sporters niet zo bijster groot als in voorgaande jaren. Meestal stond dan ook één of meerdere teams van de Touwtrekvereniging Lagerweij op het podium maar dat was dit jaar niet het geval.

De Touwtrekvereniging Lagerweij huldigt het standpunt dat men alleen wanneer er internationale prijzen in de wacht gesleept zijn men zich ook aan zal melden voor de huldiging tijdens de Nieuwjaarsmarkt. In 2019 heeft de TTV Lagerweij wel een aantal nationale prijzen in de wacht gesleept. Maar in 2019 dus geen internationale prijzen. Tijdens de WK- indoor selectiewedstrijden op 7 december heeft de TTV Lagerweij zich gekwalificeerd voor de klasse tot 560 kilo en 600 kg. ,,Dus dat belooft wat voor 2020", aldus burgemeester Doornenbal.

Dus was dit jaar het podium met sporters duidelijk veel kleiner. Wie wel in de prijzen waren gevallen waren Sebastiaan Rietkerk. Hij was tweede geworden tijdens het NK karate en is geselecteerd voor het WK in 2020.

Ook het eerste damesteam van tennisvereniging "Dicke Rijst" werd in het zonnetje gezet. Dat team was namelijk kampioen geworden in de najaarscompetitie. Burgemeester Doornenbal feliciteerde de sporters met het behaalde resultaat en had voor hen ook een fraaie medaille aan een rood- wit -blauw lint.