• Wethouder Marieke Teunissen met enkele partijgenoten voor de VVD-stand.

    Adriaan Hosang

Renswoudse nieuwjaarsmarkt weer terug in de Hokhorst

RENSWOUDE Het gemeentebestuur van Renswoude luidde het nieuwe jaar maandagavond in in de Sporthal "de Hokhorst" tijdens de Nieuwjaarsmarkt. Vorig jaar was dat niet mogelijk vanwege de nasleep van de brand in de sporthal. Maar dit jaar dus weer een gezellige drukte op het middenterrein maar ook rond de talrijke kraampjes van plaatselijke verenigingen, politieke partijen en instanties die in Renswoude actief zijn.

In haar Nieuwjaarstoespraak keek burgemeester Petra Doornenbal op een rustige viering van Oud op Nieuw. Renswoude telt nu 5447 personen. Ze wees op de discussie over knalvuurwerk. Heeft dat nog wel toekomst. Met haar collega's van Rhenen, Veenendaal, Utrechtse Heuvelrug en Wijk bij Duurstede wordt nagedacht over de toekomst van dat knalvuurwerk. ,,Samen zijn wij verantwoordelijk voor de veiligheid in ons politiedistrict. Zowel voor de veiligheid van onze mensen die hulp bieden als voor de veiligheid en het welbevinden van onze inwoners.''

De burgemeester sprak van een bijzonder jaar met onder meer het vijftigjarig bestaan van de Historische Vereniging Oud Renswoude en het zestigjarig bestaan van de zangvereniging Con Amore en het vertrek van huisartsenkoppel Jos en Pauline Dirven. Ze wees ook op de nieuwe Coop en de herstelde sporthal, de Tractorpulling van de PJGU en de Oranjevereniging die Koningsdag tot een feest maakte, het Oranjebal, de Lampegietersavond en de Kraaienmaaltijd, Open Monumentendag en de Horse Trials.

Terugkijkend memoreerde Doornenbal de aanrijding op de Dorpsstraat die mevrouw Willigenburg het leven kostte. Ook de brand in een grote kippenschuur en de zware mishandeling van mevrouw Tinholt bleven niet onvermeld. ,,Wat ons dorp bijzonder maakt is dat we op die momenten met elkaar meeleven. Met elkaar zijn we verdrietig en steunen we elkaar. Dit is iets heel bijzonders. Op Renswou kunnen we samen feest vieren en samen ons verdriet verwerken. Zo doen we dat hier."