• Boerengolfers in actie bij de Voskuilen aan de Emminkhuizerlaan.

    Adriaan Hosang
  • Boerengolf in de weilanden bij de Voskuilen.

    Adriaan Hosang

Meer animo voor Boerengolftoernooi

RENSWOUDE ,,We kunnen in de ochtend nog een paar teams plaatsen. Er zijn al 35 teams ingeschreven, meer dan vorig jaar", vertelt een enthousiaste Hetty van Maanen van Boerengolf de Voskuilen. Zij doelt daarbij op de veertiende editie van het Gert M. Boerengolftoernooi aan de Emmeinkhuizerlaan, dat zaterdag 30 juni van 10.00 tot 17.00 uur plaatsvindt. De kosten om in te schrijven bedragen voor volwassenen € 30,00 per team en voor kinderen van 8 tot en met 14 jaar € 15,00 per team.

Deelnemen kan als vrienden, collega's, verenigingen, buurtverenigingen, koren, etc.. Voor de jeugd is er ook een springkussen aanwezig. Boerengolf De Voskuilen organiseert dit boerengolftoernooi in samenwerking met Auke Hamminga.

Voor de deelnemers zijn er diverse prijzen te winnen, zoals die van de beste boerengolfer van 2018, of voor het beste boerengolfteam, het beste damesteam en het beste jeugdteam. Voor de winnaars zijn er prijzen beschikbaar ter waarde van € 50,00. Opgeven kan via: boerengolf@devoskuilen.nl of 0318 57 20 60.

Naast het boerengolf zijn er nog twee wedstrijdelementen die mede bepalend zijn, zoals 'Geef 'm een zwiep' en 'Mep 'm der in'.

Boerengolf is bij velen wel bekend. Met behulp van een stick, met aan het uiteinde een kleine houten klomp wordt een kleine leren bal door de weilanden geslagen. Het is de bedoeling om de bal in zo min mogelijk slagen in de emmers, die in het weiland zijn ingegraven, te krijgen. Hoe sneller, des te beter voor de score. Wind, een pol gras, of een sloot kunnen er voor zorgen dat het aantal slagen toch hoger uitpakt dan aanvankelijk de bedoeling was.

De prijsuitreiking vindt rond 17.00 uur plaats..

Kijk voor meer informatie op: ww.devoskuilen.nl.