• Bijna 400 kinderen waren bij het springkussenfestijn op 1 mei.

  Janneke Hek
 • Zelfgemaakte cupcakes op de kleedjesmarkt op 30 april.

  Janneke Hek
 • Burgemeester Harry de Vries was bij de start van de Villagerun aanwezig.

  Janneke Hek
 • Een zonnetje verwarmde de deelnemers aan het dorpsontbijt.

  Janneke Hek

'Meer dan geslaagde feestweek Oranjevereniging'

SCHERPENZEEL Honderden mensen hebben afgelopen week genoten van de feestweek van de Oranjevereniging Scherpenzeel (OVS). De vereniging bestaat 90 jaar en vierde dat met verschillende activiteiten. Voorzitter Martin Brouwer kijkt terug op een feestelijke week voor alle Scherpenzelers.


Voor alle doelgroepen was er een activiteit bedacht. Zo gingen de ouderen op stap naar Den Haag en bezochten onder meer de Tweede Kamer. Op 30 april was er Koninginnedag oude stijl met de kleedjesmarkt in het Park. Ondanks de frisse temperaturen werd er druk verhandeld op de vele kleedjes. Ook 's avonds stapten honderden dorpsgenoten op hun tweewieler voor een fietspuzzeltocht. Er werden meer dan driehonderd deelnemers geteld.

En op woensdagmiddag 1 mei genoten 378 kinderen van het springkussenfestijn in de Breehoek. Er moest zelfs een bord met 'vol' geplaatst worden en buiten vormde zich een rij met kinderen die nog naar binnen wilden. Uiteindelijk konden alle jonge springers zich uitleven op de opgestelde springkussens.

Donderdagmorgen 2 mei was het Plein 1940-1945 het toneel van het dorpsontbijt. Veel lokale winkeliers sponsorden het ontbijt met broodjes, sap, melk, gebakken eieren en cupcakes. Ook het gemeentebestuur, de BOA en de wijkagent schoven aan. Gevolgd door de Village Run. Een parcours door winkels, de Breehoek, de bibliotheek, het zwembad en de sportvelden. Ook hier was de animo groot voor. Zowel kinderen als volwassenen trokken hun sportieve schoeisel aan en renden mee. 's Avonds rolden de bingoballen tijdens de Feest(hoeden)bingo. Diverse grappige en sjieke hoeden verhoogden de sfeer.

Vrijdagavond ging de jeugd van toen terug in de tijd met muziek uit voorbije jaren in de Breehoek. De Poortzangers en de Dutch Show Compagnie traden op.

Voorzitter Brouwer bedankt alle vrijwilligers, sponsoren, dorpsgenoten en ondernemers voor het mogelijk maken van deze feestweek. En de OVS gaat intussen verder met de voorbereidingen voor het volgende evenement: Feestje in het park op zaterdag 1 juni.