• Adriaan Hosang

Meer vogels dan vorig jaar

RENSWOUDE Voor de leden van de Renswoudse vogelvereniging Kunst in Vliegwerk die vogels hebben ingezonden voor de jaarlijkse vogeltentoonstelling is het een spannende tijd, want nog even en de tentoonstelling wordt gehouden.

Bij de jaarlijkse vogelshow, die donderdag 8 november om 19.30 uur door burgemeester Petra Doornenbal geopend wordt en waarbij de kampioen bekendgemaakt worden, zijn bijna 300 vogels ingeschreven, waarvan bijna 100 parkieten, 78 tropische vogels, 59 kanaries en 16 duiven.

KAMPIOEN Daar bepalen de keurmeesters wie zich kampioen mag noemen en welke andere vogels in de prijzen vallen. Inmiddels worden die tentoonstellingsvogels al voorbereid op de komende show en worden ze gewend aan de tentoonstellingskooien waar ze straks een aantal dagen in komen te zitten.

SPECIALE VERLICHTING Voordat die vogels ingebracht kunnen worden in gebouw Rehoboth begint het inrichten van het gebouw met het afdekken van de vloer, het aanbrengen van de speciale verlichting boven de tentoonstellingskooien en het plaatsen van de staanders en planken waarop de kooien komen te staan. Daarna kunnen 's avonds de tentoonstellingsvogels ingebracht worden door de leden en beginnen woensdagochtend drie keurmeesters met het keuren van de tentoongestelde vogels.

Voorzitter Heino Schut is er blij mee dat er weer meer vogels dan vorig jaar zijn ingestuurd. Schut: ,,Het is ieder jaar maar afwachten op welk aantal je kunt rekenen. Gelukkig valt dat bij ons mee, het zijn er zelfs meer dan vorig jaar. Je ziet ook wel verenigingen waar dat aantal vogels terugloopt. Dat is gewoon erg jammer. Het is toch zo'n mooie hobby.''