• Aardappels pitten

    Scouting Scherpenzeel
  • De bevers doen hun ingestudeerde stukje

    Scouting Scherpenzeel

Mexicaanse Boerenkoolfuif bij Scouting Scherpenzeel

SCHERPENZEEL Scouting Scherpenzeel verzorgde zaterdag haar traditionele Boerenkoolfuif.

Dit jaar was het thema Mexico en dat was in de zaal van Partycentrum Boschzicht goed te zien. De zaal was in Mexicaanse stijl omgetoverd en de meeste jeugdleden, ouders, leiding en bestuursleden waren verkleed.

Vrijdagavond werden de eerste voorbereidingen al getroffen door 100 kilo boerenkool te koken. Zaterdagochtend werd 160 kilo aardappels geschild en vervolgens naar het clubhuis van Scouting vervoerd, waar ze door ruim 40 jeugdleden, leiding en bestuur werden gepit en in stukjes gesneden. Later op de dag is er bij slagerij Verweij een heerlijke stamppot van gemaakt. Vergezeld van 325 worsten en 31 kilo spek, werd de stamppot door de 312 aanwezigen met veel smaak gegeten.

Nadat de tafels op de echte scoutingstijl waren ontruimd en de koffie, thee en limonade op was, was het tijd voor het vermakelijke gedeelte van de avond. Elke speltak had, geheel in thema, een stukje ingestudeerd dat werd uitgevoerd. Tussendoor werd, om de avond te bekostigen, nog een bingo en verloting gehouden. Er wordt teruggekeken op weer een zeer geslaagde en gezellige avond!

Scouting is een open, maatschappelijk betrokken jeugd- en jongerenorganisatie, die haar leden met het Scoutingprogramma een plezierige en uitdagende vrijetijdsbesteding biedt. In het Scoutingprogramma wordt in actief samenspel met leeftijdsgenoten, geïnspireerd op het buitenleven, een bijdrage geleverd aan de vorming van de persoonlijkheid. Hierdoor leren scouts met respect voor zichzelf en hun omgeving de eigen grenzen te verkennen en verantwoordelijkheid te nemen voor zichzelf, elkaar en de wereld om hen heen. Dit alles onder leiding van goed opgeleide vrijwilligers.

Scouting Scherpenzeel is op zoek naar enthousiaste mensen die zich belangeloos willen inzetten om de jeugd van Scherpenzeel een mooie (scouting)tijd te bezorgen en die, op een ongedwongen manier binnen onze gezellige vereniging, een positieve bijdrage willen leveren aan de ontwikkeling van de jeugdleden. Lijkt dit je leuk of wil je meer weten? Dan komen we graag met je in contact!

Voor meer informatie: www.scoutingscherpenzeel.nl of stuur een berichtje aan secretaris@scoutingscherpenzeel.nl