• De Voorjaarsmodeshow van Modehuis Nicole.

    Adriaan Hosang
  • Rosanne Veenhof (rechts) en de mannequins.

    Adriaan Hosang
  • Voor elk wat wils tijdens de modeshow bij SWO.

    Adriaan Hosang

Modeshow Modehuis Nicole: 'Laten zien wat in de mode komt'

SCHERPENZEEL Het was al ruim voor 14.30 uur druk in recreatiezaal De Sterrenweide van het Huis in de Wei, waar door Modehuis Nicole uit Scherpenzeel een voorjaarsmodeshow werd gegeven.

De dames toonden creaties die specifiek bedoeld waren voor dames.

Namens de ontspanningscommissie van de Senioren Welzijns Organisatie Scherpenzeel/Renswoude heette Riet Osnabrugge, iedereen welkom. ,,De lente komt er aan'', zo merkte ze op. ,,Laten we gaan zien wat in de mode komt.''

MANNEQUINS Rosanne Veenhof van Modehuis Nicole vertelde dat ze via de voorjaarsmodeshow een idee wilde geven van de komende modetrends, de mogelijkheden om te combineren, eventuele accessoires et cetera.

In de gang stonden de mannequins al te wachten om hun opwachting te kunnen maken en de bijna negentig aanwezigen iets te laten zien van de kleding, de kleuren en de combinatiemogelijkheden.

Wat geshowd werd door de mannequins was soms kleurrijk, met levendige dessins, jasjes die gevoerd en ongevoerd getoond werden, collageshawls, jurkjes met soms korte, dan weer driekwart mouwtjes.

In het assortiment van Modehuis Nicole ook sportieve kleding van Roberto Sarto, maar ook broeken van het merkt Gerry Weber. Af en toe waren er ook bloemrijke twinsets te bewonderen. Wie dat wilde kon eens even te voelen aan de stof van een jurk of rok.

Groentinten, bloemprints op kleding of de kleur 'fuchsia' kwam je met enige regelmaat tegen. Ook het combineren van printjes bleek tot de mogelijkheden te behoren. De dames paradeerden door de zaal, terwijl Rosanne aangaf waarop gelet moest worden of welk merk het betrof.

Veenhof: ,,Het leuke van zo'n voorjaarsmodeshow is dat je de mensen kan laten zien wat de mode wordt, maar ook hoe je kunt combineren. Hier kunnen de bezoekers vandaag geen kleding aanschaffen, daarvoor moeten ze naar de winkel aan de Marktstraat 2".

FLEURIG Als ik hier en daar een dame vraag naar haar bevindingen merkt Willy op: ,,Ik zou het fijner vinden als vaker de prijs van het betreffende kledingstuk genoemd wordt. En het één is best fleuriger dan het ander".

,,Ik heb leuke dingen gezien", zegt Riet. Ze heeft echter nog niets voorbij zien komen dat ze zelf graag zou willen hebben.

,,Het ziet er allemaal best fleurig uit", merkt Bep op. ,,Er zitten echt hele leuke dingen bij, dingen die ik wel zou willen hebben, maar helaas, ik heb nog te veel in de kast hangen".

Ook Rie heeft leuke creaties gezien. ,,Ik ga niet zo gauw naar de winkel", geeft zij aan.

Even later passeren er weer enkele mannequins met fleurige bloemenprints op hun jasjes.

Rosanne geeft aan dat ze in de winkel nog meer kleurencombinaties voorradig heeft.

Tot slot had Rosanne Veenhof voor alle mannequins een boeket bloemen en een attentie. Riet Osnabrugge heeft bloemen voor Rosanne en Herma en bedankt hen allen voor de 'leuke show, met mooie dessins en leuke combinaties'. Tot slot wijst ze op 3 april, het optreden van de zingende trouwambtenaar, en hoopt iedereen dan weer te ontmoeten.