• Het team achter de Avondvierdaagse van Scherpenzeel.

    Organisatie Avondvierdaagse

Muziek centraal tijdens Scherpenzeelse Avondvierdaagse

SCHERPENZEEL De 41e Avondvierdaagse staat voor de deur in Scherpenzeel. Van maandag 3 tot en met donderdag 6 juni zijn de routes van vijf en tien kilometer uitgezet voor alle Scherpenzelers. Vorig jaar liepen ruim achthonderd mensen mee. Ter voorbereiding kwamen bestuur en vrijwilligers woensdag 10 april bij elkaar voor de algemene vergadering om het draaiboek door te spreken.

Janneke Hek

De acht routes (twee afstanden iedere dag) zijn doorgenomen en alle vrijwilligers weten waar hun post zich bevindt. Zowel controleposten als verkeersregelaars staan langs de route voor een veilige en gecontroleerde Avondvierdaagse.

Voor de veiligheid is dit jaar ook gekozen voor het afzetten van een gedeelte van de parkeerplaats voor De Breehoek. Een stuk parkeerplaats wordt met hekken afgezet, waarachter schoolkinderen veilig kunnen verzamelen en opstellen. De rest van de parkeerplaats blijft wel toegankelijk voor auto's. Gezien de drukte en de veiligheid vraagt het bestuur aan iedereen om zoveel mogelijk lopend of met de fiets naar De Breehoek te komen. En parkeren kan ook langs de Breelaan, richting zwembad, waarna lopend naar het startpunt kan worden gegaan.

Ook anders dit jaar is het medailleterrein op de laatste wandeldag. Andere jaren werd verzameld op het grasveld achter Huize Scherpenzeel. Dit keer is dat op het grasveld voor Huize Scherpenzeel. Hier is iedereen welkom om de wandelaars binnen te halen en hier vindt ook de prijsuitreiking plaats. Daarna is het gebruikelijke defilé langs het Huis in de Wei. Naast de burgemeester is daar ook de kinderburgemeester aanwezig om de wandelaars toe te zwaaien.

Het thema van dit jaar is 'Daar zit muziek in'. Vooral op de laatste wandelavond kunnen deelnemers zich hier mee uitleven. De groepen die zich creatief uitdossen en ook tijdens de wandelavonden zich van hun beste kant hebben laten zien, maken kans op prijzen. Dit zijn de gebruikelijke tegoedbonnen van De Pitstop. Met dit jaar voor de eerste keer ook bekers, die een ereplek kunnen krijgen thuis of op school.

De organisatie van de Avondvierdaagse van Scherpenzeel is blij met haar sponsoren. Hoofdsponsor E&P heeft zich weer voor vijf jaar aan de Avondvierdaagse verbonden en sponsor Interface steunt voor de komende drie jaar het wandelevenement.

Hoogvliet trakteert de deelnemers twee avonden op een stuk fruit, de Breehoek deelt een lekkernij uit en de laatste avond is er weer een raketijsje van Fred Prins Reinigingstechniek. Kluswijs stelt een bus ter beschikking, voor controle tijdens het evenement en als geluidswagen.

Aanmelden voor de Avondvierdaagse kan via www.avondvierdaagsescherpenzeel.nl. De scholen krijgen nog apart bericht over het inschrijven voor de schoolklassen. Het inschrijfgeld is 5,50 euro per persoon bij de voorinschrijving.

Op de eerste wandeldag bedraagt dit 7,50 euro. Inschrijven kan op maandag 27 en dinsdag 28 mei tussen 19.00 en 20.30 uur bij de Breehoek. Het inschrijfformulier kan vooraf ingevuld worden.