• Wouter Harbers (vleugel) en Robert Cekov (viool) in de Achthoek in Scherpenzeel.

    Fred Manschot

'Bezoekers zullen verbaasd staan' op Night of the Rotary

SCHERPENZEEL Wouter Harbers (vleugel) en Robert Cekov (viool) geven zaterdag 1 februari een concert voor Rotary Scherpenzeel-Woudenberg in De Achthoek in Scherpenzeel.

Joke van der Heide

Ze stonden op 23 december nog in een uitverkocht concertgebouw in Amsterdam.

Voor deze derde editie van Night of the Rotary is gekozen voor muziek uit 'mooie en ontroerende films van bekende componisten'. Wouter Harbers en Robert Cekov kozen voor dit thema, omdat klassieke muziek en filmmuziek volgens hen onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. ,,De bezoekers zullen verbaasd staan over het repertoire dat zij zullen laten horen.'' Tijdens dit concert zal alt/mezzosopraan Marianne Selleger een gastoptreden verzorgen.

VEELZIJDIG Rotary Scherpenzeel-Woudenberg is er trots op om opnieuw een concert met dit muzikale duo te organiseren. Wouter Harbers is een jonge, ambitieuze en veelgevraagde pianist met jaarlijks ruim honderd optredens, waarvan acht eigen concertseries in Zeist en Amersfoort.

Zijn missie is om klassieke pianomuziek op een toegankelijke manier dichter bij een breder publiek te brengen.

Robert Cekov begon al op jonge leeftijd zijn vioolstudie. Hij heeft diverse prijzen gewonnen. Sinds 1990 is hij eerste violist in het Nationaal Balletorkest in Amsterdam en treedt op met diverse ensembles over de hele wereld. Marianne Selleger is een veelzijdig zangeres met een ruime ervaring in opera, liederen en oratorium. Van Italiaanse filmmuziek tot verfijnde klassieke liederen van Brahms.

VOEDSELBANK Rotary Scherpenzeel-Woudenberg maakt deel uit van Rotary International en helpt bij lokale en internationale projecten, zoals 'polio de wereld uit'. Dit jaar gaat de opbrengst van het concert naar een lokaal goed doel. Er is gekozen voor de voedselbank in Scherpenzeel-Woudenberg. Zij ondersteunen ruim dertig huishoudens in beide gemeenten om een gezonde maaltijd op tafel te kunnen zetten.

MEET & GREET De toegangskaarten voor het concert kosten 13,50 euro, inclusief koffie/thee voorafgaand aan het concert.

In de pauze biedt de Rotary de gasten een pauze-arrangement aan. Voor 8,50 euro krijgen bezoekers aan een gereserveerde tafel een hapje en drankje, zonder in de rij te hoeven staan. Na het concert is er gelegenheid om de musici te ontmoeten.

Kaarten zijn te koop bij leden van de Rotary of door overmaking van het bedrag en vermelding van de naam op rekeningnummer NL39ABNA 0480 4909 10 van Rotary Scherpenzeel-Woudenberg. De kaarten liggen dan klaar bij de ingang. Meer informatie via de Rotary via: rcsw1570+concert@gmail.com.

[][Rotary Scherpenzeel heet u van harte welkom opDe Night of The Rotary van de Rotary Scherpenzeel wordt gehouden op zaterdag 1 februari. Aanvang om 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur in De Achthoek aan de Molenweg 1 in Scherpenzeel.