• Deelnemers aan het toernooi druk aan het sjoelen

    Adriaan Hosang
  • De deelnemers kwamen op veel verschillende sjoelbakken in actie

    Adriaan Hosang
  • Naast veel dames ook heel wat heren aan het sjoelen

    Adriaan Hosang

Nel Groeneveld wint na ´spannende finale´

RENSWOUDE De belangstelling voor het zevende sjoeltoernooi in de kantine van de VV Renswoude was zaterdag groot. Er hadden zich 44 sjoelers aangemeld, van wie er uiteindelijk 40 tegen elkaar speelden.

In totaal moest er vijftien keer gesjoeld, steeds weer op andere sjoelbakken. Winnaar (na een extra sjoelronde) was Nel Groeneveld met 2.151 punten, tweede Arie Marcus met 2.151, derde Dick van Dijk met 2.030, vierde Marrie Mulder met 2.028, vijfde Eef van Brummelen met 2.000, zesde Henk van Dijk met 1982, zevende Gert Mulder met 1.940, achtste Ank van Essen met 1.922, negende G. Groters met 1.921 en tiende Jannie Pater met 1.881. Na de grote verloting zijn er nog prijzen blijven liggen, nr.173, 601 en 684 rosé.

HOOGSTE SCORE De hoogste score van de dag kwam op naam van Arie Marcus met 144 punten. Hij wist ook eerdere edities van het sjoeltoernooi op zijn naam te brengen en de beker in ontvangst te nemen.

Ook een puntentotaal van 140 werd enkele malen gegooid. Er zijn ook sjoelers die het minder goed doen of net pech hebben en uitkomen op een puntentotaal van 49. Cees Overeem had voor de deelnemers voor een verrassing gezorgd, een kleine sjoelbak.

Ook wat je daar gooide, was ´belangrijk´, want dat puntentotaal werd met zeven vermenigvuldigd. Onder de deelnemers zowel dames als heren, afkomstig uit onder andere Veenendaal, Voorthuizen, Ederveen, Woudenberg, Scherpenzeel en Renswoude.