• Adriaan Hosang
  • Af en toe vertelde Zwarte Piet misschien wel wat teveel.

    Adriaan Hosang

'Niet altijd de beste wint bij kaarten'

SCHERPENZEEL/RENSWOUDE Dinsdagmiddag tijdens de wekelijkse kaartmiddag van de Senioren Welzijns Organisatie Scherpenzeel/Renswoude in de recreatiezaal van het Huis in de Wei kwam Zwarte Piet op bezoek. Hij had naast pepernoten ook voor iedereen een banketstaaf bij zich.

De animo voor de wekelijkse kaartmiddagen is groot. vertelt Marga Brussel die samen met Willem Wagensveld deze middagen organiseert. ,,We hebben altijd wel vier tafels waar men zit te jokeren en de anderen zijn klaverjassers. Meestal toch wel elf tafels. De deelnemers komen uit Scherpenzeel, Renswoude en Woudenberg." De bijdrage die door de deelnemers wordt betaalt bedraagt € 13 voor het hele seizoen.

KAARTLIEFHEBBERS Marga: ,,Dat is niet zo'n erg hoog bedrag, want we willen toch ook graag zo af en toe iets doen voor onze kaartliefhebbers. We houden ook een keer een verloting en hopen hiervan wat geld over te houden om iets extra's te kunnen doen".

Met de verjaardag van de Sint in het vooruitzicht was het dan ook niet zo vreemd, dat men ook hieraan aandacht wilde schenken en dus verscheen ineens, terwijl men bezig was een kaartje te leggen Zwarte Piet.

BAKJE FRUIT ,,Ook met de Kerst doen we iets en met Nieuwjaar is er een borreltje en met Pasen een doosje eieren", legt Marga uit als Zwarte Piet weer vertrokken is. ,,Ook als iemand ziek is brengen we een bakje met fruit".

Als ik Piet vraag wat nu het leuke is van deze kaartmiddagen is zijn reactie: ,,Het weer even wat anders, je bent er even uit. Je hoort ook nieuwtjes en ik kaart graag. Het is gewoon leuk om te doen. Het mooie is ook dat niet altijd de beste wint, een beetje geluk moet je ook hebben".

,,Het is een lekkere ontspanning, dat kaarten", zegt Annie. Het gaat in feite helemaal nergens om, maar je bent gewoon lekker bezig. Ben je echt fanatiek, dan kan het wat lastiger zijn."