'Niet praten maar actie en aanpakken: gas d'r op en gas d'r af'

SCHERPENZEEL ,,Vanaf de oprichting van onze partij is dit een van onze speerpunten geweest. Zonneboilers op het zwembad, zonnepanelen op de Breehoek en het gemeentehuis, warmte-koudeopslag centraal voor het sportpark, zonnepanelen op de paardenrijhal, enzovoort. Het was onze wethouderskandidaat Henny van Dijk, die zelf al deze ideeën in de raad heeft geopperd.´´ Dat zegt Henk Brons van Gemeentebelangen naar aanleiding van de stelling dat de gemeente het goede voorbeeld moet geven als het om duurzame energie gaat.

,,Er zijn juist de afgelopen jaren veel kansen geweest. Maar deze zijn door dit passieve college niet verzilverd. Het voorstel voor zonnepanelen op de nieuwe school moest nota bene van onze fractie komen. Initiatieven van verenigingen zijn zelfs tegengewerkt. We hebben ook geen duurzame initiatieven gezien op andere gebouwen (kerken, scholen, zorgcentrum, nieuwbouwwoningen, bestaande woningen). Het enige wat wel is gedaan, is praten. Maar daarmee wek je geen energie op. Dat kost energie.

Met GBS in het college zullen de (sport)verenigingen en overige gemeentelijke gebouwen zo veel mogelijk worden voorzien van duurzame energie-opwekkers. De financiering en onderlinge samenwerking zal worden gefaciliteerd door de gemeente. De lokale ondernemers zullen er van profiteren, omdat zij alle kansen krijgen om het benodigde werk binnen te halen.

In de nieuwe woonwijken zal een gasaansluiting niet vanzelfsprekend zijn (denk aan Groningen) en moeten we alternatieven afdwingen bij de ontwikkelaars.

Er is op dit gebied veel te doen in Scherpenzeel, en wij zullen dat dan ook eindelijk eens echt gaan doen. Niet praten, maar actie en aanpakken.

´Gas d'r op" en "Gas d'r af´.´´