• Vico Duisings

    De Breehoek

Nieuwe directeur de Breehoek stelt zich voor

SCHERPENZEEL Deze maand ga ik dan eindelijk officieel voluit aan de slag in het mooie Scherpenzeel, ik kijk er enorm naar uit! Mei begint goed in de Breehoek met de inschrijvingen en start van de Avondvierdaagse, de Grebbelinie Wandeltocht en de slotavond van Zaalvoetbal Scherpenzeel.

 

De afgelopen twee maanden zijn enerverend geweest, maar ook heel dubbel. Enerzijds stonden ze in het teken van het aanvaarden van mijn nieuwe functie als directeur van de Breehoek: kennis maken met veel, heel veel, nieuwe mensen, jezelf inlezen in lopende zaken, meegenomen worden in projecten en ontwikkelingen die eraan zitten te komen, de sfeer in de Breehoek proeven, vast nadenken over plannen van aanpak, en nog veel meer. Dat zou me niet gelukt zijn zonder intensieve begeleiding, en ik wil deze mogelijkheid dan ook graag aangrijpen om interim-directeur Paul Emans vanaf deze plek hartelijk te bedanken voor zijn prettige, gestructureerde manier van werken en de grondige aanpak ervan.

 

AFSCHEID Maar anderzijds stond de afgelopen tijd ook in het teken van het afronden en overdragen van mijn vorige werkzaamheden, met afscheid nemen van collega's en relaties waar ik soms meer dan een decennium lang mee heb samengewerkt, met merken dat het niet alleen mij, maar ook hen raakt dat er nu dan toch echt een eind aan komt. En los van dat dat een beetje pijn doet, realiseer ik me terdege dat dit precies is hoe ik vind dat het moet zijn. Er moet samenhang zijn in een organisatie, er moet meer zijn dan alleen je werk doen en weer naar huis gaan. Je moet om elkaar geven, elkaar willen helpen. En dat betekent dus niet dat je het altijd maar met elkaar eens moet zijn, want ook met een goeie discussie help je elkaar verder.

 

GEMEENSCHAP Dit is dan ook wat me voor ogen staat met de Breehoek en waar ik de komende jaren mijn energie in wil steken. Het moet een plek worden van de gemeenschap, voor de gemeenschap en door de gemeenschap. Waar je naar hartenlust kunt sporten en bewegen, waar je kunt vergaderen met je bedrijf maar ook je geloof kunt beleven, waar je een hapje en een drankje kunt krijgen, een boekje kunt lenen of een cursus kunt volgen. Naar het toneel kan gaan of naar de bridgeclub. Waar we al die dingen aanbieden waarvan we met zijn allen vinden dat er behoefte aan is, en waar we dan ook met zijn allen trots op mogen zijn dat het er is. Gewoon, met elkaar. Doen jullie mee?

[Groeten,

Vico Duisings,

directeur Kulturhus de Breehoek]

Label:

De Breehoek