• Op de oprijlaan van het kasteel worden de bloemen, snoepgoed et cetera uitgereikt aan de wandelaars.

    Adriaan Hosang
  • Burgemeester Petra Doornenbal vol verwondering in gesprek met een jeugdige wandelaar.

    Adriaan Hosang

Nieuwe routes en traktatie

RENSWOUDE Binnenkort wordt voor de 48e keer de avondvierdaagse van Renswoude georganiseerd. De organisatie, bestaande uit Ruud Hazeleger, Jan van de Heetkamp en Henny Cozijnsen zijn er al helemaal klaar voor. Als het aan hen ligt doen niet alleen alle inwoners van Renswoude mee, maar ook wandelaars uit de regio.

Ruud Hazeleger: ,,Laat zien dat Renswoude sportief is en loop mee. Ook dit jaar hebben we weer gezorgd voor nieuwe routes door een mooie omgeving, in en rond Renswoude". Degenen die willen meelopen moeten minimaal 4 jaar zijn. Deelnemers aan de avondvierdaagse kunnen vooraf inschrijven op zaterdag 26 mei van 11.00 tot 12.00 uur in Sporthal De Hokhorst.

TWEE AFSTANDEN Vooraf inschrijven voorkomt lange wachttijden op de eerste avond, als de vierdaagse van start gaat. De deelnemers aan de avondvierdaagse van Renswoude kunnen kiezen uit twee afstanden, namelijk de 5 en 10 kilometer. Die afstand moet viermaal gelopen worden, wil je in aanmerking komen voor een ´herinnering´. De start is dinsdag 5 juni. Van dinsdag tot en met donderdag kunnen de deelnemers starten tussen 18.00 en 19.00 uur. Op vrijdag gaat de 5 kilometer om 18.15 uur van start en de 10 kilometer om 17.45 uur. Er is gezorgd voor nieuwe routes. Onderweg is er voor deelnemers een traktatie. Tot slot van de avondvierdaagse is er het defilé langs het gemeentehuis.

HERINNERINGEN Op vrijdag 8 juni om 20.00 uur vertrekken de wandelaars vanaf de oprijlaan van Kasteel Renswoude. Bij het gemeentehuis staan de leden van het college van B & W en de organisatoren. Via de Dorpsstraat lopen ze via de Kastanjelaan en Sportparklaan naar de Sporthal De Hokhorst, waar de afsluiting plaatsvindt en de herinneringen worden uitgereikt. Meer informatie: Ruud Hazeleger, 06-51537420 of Jan van de Heetkamp.