Nieuwe schoolgebouw bereikt hoogste punt

SCHERPENZEEL De christelijke basisscholen De Bruinhorst en De Maatjes gaan samen verder. De twee betrekken als één school het nieuwe gebouw na de zomervakantie van 2016. Ze vierden woensdag een feestelijk samenzijn met een hapje en een drankje want het hoogste punt van de bouw van de nieuwe school aan het Korenveld is bereikt.

Henk Jonker, directeur van de Maatjes, is blij met het nieuwe schoolgebouw. ,,Alles loopt op schema. Het ontwerp door architectenbureau Jorissen Simonetti past bijzonder goed in het landschap. Dat vond ook de welstandscommissie destijds want op een paar kleine aanpassingen na gingen zij akkoord met het ontwerp. Ook Burgland Bouw verricht goed werk en we rekenen erop dat het gebouw begin mei opgeleverd wordt zodat we na de zomervakantie hier fris kunnen beginnen."

Het schoolgebouw geeft straks plaats aan meer dan driehonderd leerlingen verdeeld over veertien groepen en heeft een centraal gelegen ruimte waar vieringen gehouden kunnen worden. Er is goed gekeken naar lichtinval en transparantie.

Jonker vindt het fijn dat verschillende Scherpenzeelse scholen op dit moment bezig zijn met nieuw- of verbouw en zelfs verhuizing. Na de verhuizing van De Maatjes en De Bruinhorst zal de Glashorst (deze school krijgt ook een nieuw gebouw) tijdelijk in De Maatjes gehuisvest worden. En ook bij de Wittenbergschool wordt druk gebouwd.

Directeur van De Bruinhorst, Gerrit van den Brink, is ook blij met de nieuwbouw: ,,Het nieuwe gebouw staat symbool voor een toekomst vol beloften. Een plek waar kinderen straks met plezier naar toe gaan. Nog een belangrijke verandering is de naam. Onze school is onderdeel van het dorp, daarom nodigen we alle inwoners van het dorp uit om mee te denken over de nieuwe naam."

Suggesties kunnen aangeleverd worden tot en met 27 november. Dat kan per email, bruinhorstschool@hetnet.nl of per post, CBS de Bruinhorst t.a.v. G. van den Brink, Postbus 64, 3925 ZH Scherpenzeel.