• Scholieren bij de goed gevulde tafel met high tea-gerechten.

  Adriaan Hosang
 • Kwartetten met enkele senioren.

  Adriaan Hosang
 • Er was ook tijd voor een potje Rummikub.

  Adriaan Hosang
 • Het zag er allemaal kleurrijk uit.

  Adriaan Hosang
 • Scholieren in de bediening tijdens de High Tea.

  Adriaan Hosang

´Prima initiatief met tal van lekkere dingen´

RENSWOUDE Leerlingen van groep 4 en 8 van christelijke basisschool De Stifthorst hebben dinsdagmiddag in Het Trefpunt in de bibliotheek een high tea voor senioren verzorgd. Ook deden ze samen spelletjes.

Dat deden ze onder leiding van Marieke Bakkenes, Erica Robbertsen en Marga van den Ham van de Identiteitscommissie en van de school. Het was de derde keer, maar de eerste keer in de bibliotheek. Directeur Rick Perfors: ,,We hebben heel wat lekkere dingen, maar als u het leuk vindt, kunt ook spelletjes doen, want ook daar hebben we op gerekend. Laten we er met z'n alles iets leuks van maken".

IN CONTACT De opzet van deze high tea, zo vertelt één van de medewerksters, is om kinderen iets voor anderen te laten doen en ook om kinderen en senioren met elkaar in contact te brengen.

De leerlingen hebben thuis, mogelijk met hulp van moeder, veel gedaan. Er zijn veel lekkernijen, zoals cupcakes, gebakken en versierd, kwarktaartjes gemaakt, er is appeltaart, knakworstjes in bladerdeeg, brownies, cake, schuimpjes, chocoladetaart en wraps.

HEERLIJK Wolfswinkel, etend van een stuk appeltaart: ,,Het smaakt heerlijk. Dat is echt goed te doen. Echt leuk". Mevrouw De Koning die voor de eerste keer deze High Tea meemaakt: ,,Ik vind dit echt heel leuk, ik heb ook graag kinderen om me heen en mag ook graag een spelletje doen".

,,Het is echt een leuk idee, uit de kunst", zo vertelt de heer Brunt. ,,Het is een prima initiatief met tal van lekkere dingen, is de reactie van de heer Schut.