• Scholieren spelen, staande op de stoelen, muziek op een kammetje.

    Adriaan Hosang
  • De zaal van 't Podium zat stampvol.

    Adriaan Hosang

Leerlingen maken muziek op een kammetje

RENSWOUDE Tijdens het Kinderavondconcert hebben leerlingen van groep 4 van christelijke basisscholen De Borgwal en De Stifthorst vrijdagavond in gebouw 't Podium laten zien en horen wat ze tijdens muziekles hebben geleerd.

Kirsten Versteeg, muzikant en docent bij Ons Genoegen, heeft op de scholen muziekles gegeven. Hierdoor hebben leerlingen spelenderwijs kennis kunnen maken met muziek en muziekinstrumenten, die ze vaak zelf hadden gemaakt. Of ze musiceerden met hun stem of hun eigen lijf. Op die manier leerden ze dat er veel meer mogelijk is met muziek dan ze misschien wel hadden gedacht.

STAMPVOL Tijdens het concert lieten ze van zich horen. Net als de muzikanten van het leerlingenorkest van Ons Genoegen. In een stampvolle zaal vertelde voorzitter Erwin Veldhuizen dat het schoolproject afgesloten werd en dat muziekdocent Kirsten Versteeg de scholen had bezocht. Ook Harry Weijman, dirigent van het leerlingenorkest, werd verwelkomd en de cursisten die voor Algemene Muzikale Vorming geslaagd waren. Veldhuizen: ,,Na het kinderavondconcert volgen nog drie lessen in 't Podium''.

DONKER Ineens was het donker in de zaal, waar alleen hier en daar een lampje scheen. De kinderen maakten met een rap duidelijk welke instrumenten er waren. Dat je ook op een kammetje muziek kunt maken, werd duidelijk bij de vertolking van 'Lief klein konijntje' en 'Happy birthday to you'.

Ons Genoegen geeft Algemene Muzikale Vorming aan kinderen van 6 tot en met 9 jaar. Na de éénjarige cursus kunnen kinderen starten met lessen op een blaasinstrument of slagwerk en al snel meespelen in het beginnersorkest.

Wie belangstelling heeft kan contact opnemen met de leerlingencommissie via lc@onsgenoegen.org. Of kan binnenlopen bij de repetities van het harmonieorkest op woensdagavond rond 19.00 of 20.45 uur in 't Podium aan de Nijborg. Meer informatie op: www.onsgenoegen.org.