• Een groep scholieren mag als eerste het nieuwe speeltoestel inwijden.

  Adriaan Hosang
 • Directeur Rick Perforsvan - de Stifthorst - neemt de cheque van het Rabofonds in ontvangst.

  Adriaan Hosang
 • Directeur Rick Persfors heeft de slag nog niet helemaal te pakken.

  Adriaan Hosang
 • Juf Van den Bergh en even later ook meester Rodenburg moesten er ook aan geloven en het speeltoestel uitproberen.

  Adriaan Hosang

Nieuw speeltoestel voor de Stifthorst

RENSWOUDE Leerlingen van de Christelijke Basisschool 'de Stifthorst' in Renswoude vierden woensdagmiddag de komst van een nieuw speeltoestel op het schoolpein.

Behalve al die scholieren waren ook Wilco van Veller van de Rabobank Gelderse Vallei en Bart Vlastuin namens de ledenraad van de Rabobank, die destijds zelf op "de Stifthorst" zat aanwezig, alsook Jolanda Groeneveld, Celia van Ginkel, Sandra van de Grift, Jantine Drost, Kim van Dam en Jantine Bos namens de Ouderraad.

Even voordat de cheque werd overhandigd vertelde Jolanda Groeneveld dat om het speeltoestel gefinancierd te krijgen ook tal van acties waren georganiseerd. ,,We hebben als ouderraad een barbecue gehouden, een snoepverkoop georganiseerd, een sponsorloop, een statiegeldactie en ook de school heeft een duit in het zakje gedaan."

Directeur Rick Perforsblies de loftrompet. ,,We zijn hartstikke blij dat we dit fraaie speeltoestel hebben kunnen aanschaffen, dankzij de acties die op school gehouden zijn, de cheque van het Rabofonds en de bijdrage van school. Ja, het is helemaal geweldig. Iedereen heeft zich hiervoor op de één of andere manier voor ingezet."

Wilco van Veller overhandigde vervolgens namens het Rabofonds de cheque van 7.500 euro aan Perfors, tot groot enthousiasme van alle aanwezigen.

Een groepje scholieren mocht als eerste het nieuwe, houten, speeltoestel verkennen. Ze werden luid toegejuicht. Ook groepsleerkrachten moesten eraan geloven. Juf Van den Bergh en even later ook meester Rodenburg volgden het voorbeeld van de scholieren. Ze kwamen uiteindelijk keurig via de glijstangen aan het eind van het toestel naar beneden. Onder luide toejuichingen moest directeur Perfors er ook aan geloven. Het toestel kost 19.000 euro. ,,Maar je hebt dan ook wel iets goeds.''