• Kunstenaar Mudde schilderend actief

  Adriaan Hosang
 • Een kraam op de Nieuwjaarsmarkt van de SVR

  Adriaan Hosang
 • Ook de politieke partijen presenteerden zich

  Adriaan Hosang
 • Ook oud-burgemeester Wilke Dekker was aanwezig

  Adriaan Hosang
 • Plaatselijke verenigingen presenteerden zich op de Nieuwjaarsmarkt

  Adriaan Hosang

Ongedwongen Nieuwjaarsmarkt in Renswoude

RENSWOUDE De Nieuwjaarsmarkt in Renswoude kenmerkte zich door een gezellige en ongedwingen sfeer. Het vrije van zo´n markt viel weer in goede aarde.

Het gemeentebestuur van Renswoude geeft al jaren de voorkeur aan een Nieuwjaarsmarkt boven de wat statige en veelal gebruikelijke nieuwjaarsreceptie. De Nieuwjaarsmarkt wordt al een groot aantal jaren gehouden in de sporthal, die voor deze gelegenheid aan beide lange zijden wordt voorzien van marktkramen. Uiteraard ontbreekt ook het podium niet.

In die marktkramen etaleerden bijvoorbeeld de plaatselijke politieke partijen zich, maar ook tal van plaatselijke verenigingen zoals bijvoorbeeld de Sportvereniging Renswouw, de Oranje Vereniging Renswoude, het Gospelkoor Candela , de Harmonievereniging Ons Genoegen, de E.H.B.O., de Vrijwillige Brandweer, de Openbare Bibliotheek, de Senioren Welzijn Organisatie Scherpenzeel/Renswoude, de Historische Vereniging Oud-Renswoude.

Iedereen probeerde zich op de één of andere manier te profileren. Dat gebeurde via folders of uitgestalde attributen, via een quiz of ideeënzuil of via een PowerPoint presentatie.

Het gemeentebestuur zorgt er tijdens die Nieuwjaarsmarkt steevast voor dat iedereen een tweetal consumpties krijgt. Bij de ingang werden daarvoor munten uitgereikt. Tijdens die Nieuwjaarsmarkt deelden medewerkers van Sportcafé de Hokhorst lekkere hapjes uit en natuurlijk was er ook veel tijd voor het schudden van handen, het elkaar alle goeds toewensen voor het nieuwe jaar.

Burgemeester Petra Doornenbal en de wethouders Hans van de Pol en Dick Vlastuin maakten van de gelegenheid gebruik om vele handen te schudden en praatjes te maken met het publiek. Opvallend was oomk de aanwezigheid van oud-burgemeester Wilke Dekker.