• Margreet Hendriks

Open Tuinendag op herhaling

SCHERPENZEEL Door het grote succes van vorig jaar kon het niet uitblijven: de Scherpenzeelse Open Tuinendag. Tuinliefhebbers kunnen zaterdag 17 juni tussen 10.30 en 16.00 weer hun hart ophalen met het bekijken van borders, bloemen, struiken en ingerichte tuinen.

Het organisatiecomité, bestaande uit Dieneke van Dijk, Joke van Deelen en Gery Snijders, heeft al de nodige toezeggingen binnen van Scherpenzelers die op deze dag hun tuin willen openstellen voor bezoek.

BUITENGEBIED Onder de aanmeldingen zitten ook een aantal nieuwe tuinen, waaronder enkele in het buitengebied. Niet alleen de route van de tweede Open Tuinendag zal flink afwijken van de eerste editie. Ook is gekozen voor een nieuw startpunt van de tuinroute, namelijk bij Stichting Parousie aan de Vlieterweg 17.

Op het startpunt, waar onder andere ook een grote groenten- en kruidentuin te bewonderen is, kan ook een kop koffie worden gedronken en zijn folders met meer informatie over de tuinroute verkrijgbaar.

Deze folders zullen in de weken voorafgaande aan de Open Tuinendag overigens ook op een aantal andere toeristische of strategische adressen in het dorp worden neergelegd.

ANDERS BLOEIEN Dieneke, Gery en Joke hopen dat de Open Tuinendag weer net zo'n enorm succes gaat worden, net als vorig jaar. ,,Door omstandigheden moesten we deze wat later in het seizoen plannen. Half juni bloeien de meeste tuinen echter weer heel anders. Dit betekent dat er zelfs op de adressen die vorig jaar al bezocht konden worden ook weer andere dingen te zien zullen zijn.''

Hoewel het organisatiecomité op dit moment al dertien adressen heeft die mee willen doen aan de Open Tuinendag, zijn nieuwe aanmeldingen van eigenaren, die hun tuin op 17 juni willen openstellen voor publiek, nog steeds welkom.

MEER KEUS ,,We denken dat de route nog wel wat kan worden uitgebreid. Dat geeft het publiek ook meer keus'', vinden de dames. Wie zich hiervoor wil aanmelden kan contact opnemen met Gery Snijders, telefoon 033 - 2772058 of Joke van Deelen 06 -16210080.