• De Crazy Cross Karts Renswoude.

    Oranjevereniging Renswoude

Oranjefestival Renswoude: maximaal spektakel

RENSWOUDE Een nieuwe editie, een nieuwe naam, een nieuwe crossklasse. Maximaal spektakel, de hele middag! Het is gelukt, er wordt weer gecrost met auto's tijdens de nieuwe knotsgekke Crazy Back to Back Cross! Zoveel mogelijk rondjes achteruitrijden is de doelstelling in deze crossklasse. Spanning gegarandeerd! Maar Oranjefestival Renswoude is nog zoveel meer, een waar familiefeest met het Bouw- en Speeldorp, Little Woodstock, de dorpslunch en de After Cross Party!


Als dat nog niet genoeg is, de Crazy Cross Karts keren ook weer terug op het programma. Maar dan wel in zijn puurste vorm! Het klimmen, klauteren en rennen wordt geskipt. Nu is het met 600cc karts racen over een uitdagende baan! Het raceconcept is ook veranderd en gelijk aan die van de Crazy Back to Back Cross. Meer rondjes rijden in je heat dan je tegenstanders. Dat lijkt makkelijk maar alle schuivers die wij het afgelopen jaar hebben gezien bewijzen dat het niet vanzelfsprekend is. De cross zal plaats vinden op het grote grasland achter het Total tankstation in Renswoude, het terrein is toegankelijk via De Hooge Hoek/Groot Overeem. Maar op het programma van Oranjefestival Renswoude staat nog veel meer voor alle leeftijden!


Al jaren krijgen kinderen in Renswoude op Koningsdag een eigen dorp, beter bekend als het Frank van Woerden Bouw en Speeldorp. Hier zijn de kinderen de baas en kunnen zij de hele dag helemaal losgaan. Een kinderdroom van iedereen! Bouwen met enorme lego blokken, een zweefmolen, minicars, springkussens, klimtoren, graffiti spuiten, knutseltafels, schminken, suikerspinnen en gratis ranja! Het dorp zal opgesplitst worden in twee delen waar links de allerjongsten zich vermaken op diverse speeltoestellen en rechts is plek voor de wat ouderen. In het midden van dorp is gedacht aan de ouders, die plaats kunnen nemen aan de picknicktafels.


Kinderen vermaken zich in het Bouw en Speeldorp en naast de Crazy Cross Karts is er een bomvol programma met livemuziek! Knus, gezellig, relax en ontzettend goede muziek. Ook dit jaar wordt het horecaplein omgetoverd tot Little Woodstock. Compleet in de stijl van het grotere Amerikaanse broertje herbeleef je hier klassiekers van artiesten als George Baker en Bon Jovi of ga je uit je dak op hedendaagse hits van Beyoncé, Pharrel en anderen. Dus, sla dat gebrouwen, vitaminerijke drankje achterover en schud die billen als in de Summer of '69! The Hillbilly Moonshiners komen daar een handje bij helpen. Een hedendaagse bluegrassband uit het zuiden van Nederland. Yee--haw! Little Woodstock is echt voor alle leeftijden geschikt. Er mag gedanst worden maar je kan ook rustig blijven zitten op de banken. Ook zal dit jaar de gezellige spelletjestent terug keren! Koffie, sjoelen en een relaxfauteuil. Wie wil dat nu niet?


Maar ook voor de Partyanimals en kroegtijgers, is een plek waar ze zich kunnen melden voor een hele middag feest! Want in onze feesttent vind je het echte knalfeest op Koningsdag in Renswoude samen met DJ Rick. Apres-ski op en top! Direct na het middagprogramma kan je gelijk door naar de After Cross Party in de megatent met Q5 New Style! Compleet met Co2 shooters en led schermen is dit een lekkere afsluiter.
Koningsdag in Renswoude kan alleen maar zo succesvol zijn door een grote en trouwe groep ondernemers uit de regio. De vereniging heeft weer een mooie lijst hoofdsponsors gebonden met de BDU, H.J. van Bentum BV, Lagerweij Renswoude, BBM Montage BV, Frank van Woerden Bouw, woneninbeekweide.nl, Cees Boonzaaijer BV, W&W Vastgoed, De Nijborg BV, Timmerfabriek Vermeer en Verbeek Reclame. Naast deze prachtige namen ondersteunen bijna 100 ondernemers de activiteiten in Renswoude en toont de Oranjevereniging Renswoude aan dat dingen wél mogelijk zijn, zodra een gemeenschap haar schouders eronder zet.

Kijk voor het volledige programma op www.ovrenswoude.nl