• Dit jaar geen Kidsrally.

    Janneke Hek

Derde editie Kidsrally Scherpenzeel afgelast

SCHERPENZEEL De derde editie van de Kidsrally in Scherpenzeel, die dit jaar op 28 september gereden zou worden, gaat niet door omdat de gemeente Scherpenzeel geen vergunning heeft afgegeven.

De Kidsrally is een dag bedoeld voor kinderen met een beperking, waarbij die kinderen meerijden in een rally-auto met een ervaren coureur. Het leidde zelfs tot tranen van ontroering bij de chauffeurs van de raceauto's bij het zien van de vreugde van de kinderen bij de beleving van snelheid en geluid. Het race-evenement vond in 2018 plaats op het terrein van Modiform aan het industriegebied het Zwarte Land. Het terrein werd voor deze gelegenheid afgesloten.

GEEN 70 KM/PER UUR Voor 2019 heeft het Scherpenzeelse gemeentebestuur echter geen vergunning verleend voor de aangevraagde maximum snelheid zoals beschreven in het veiligheidsplan van de Kidsrally. De Oranjevereniging heeft in de vergunning aangevraagd om op bepaalde stukken van het circuit 70 kilometer per uur te mogen rijden. Omdat het industrieterrein onder de bebouwde kom valt, waar de maximumsnelheid 50 kilometer per uur is, wil de gemeente met het oog op de veiligheid geen dit jaar goedkeuring voor de vergunning geven. Dit was aanleiding voor het bestuur van de Oranjevereniging Scherpenzeel om te besluiten Kidsrally af te gelasten, ,,omdat hierdoor de rallyrijbeleving teniet wordt gedaan."

,,Wij zijn erg teleurgesteld gezien het feit dat veiligheid bij ons de hoogste prioriteit heeft. Achter de schermen zijn wij al een tijd bezig met de vergunningsaanvraag en voorbereidingen. Daarnaast hebben een groot aantal sponsoren en ruim 150 vrijwilligers hun steun toegezegd. Ook zijn er al de nodige voorbereidingskosten gemaakt", stelt de organisatie in een verklaring.

De organisatie benadrukt: ,,We willen op een stuk 70 rijden waar geen omstanders staan, om zo de veiligheid te waarborgen. In dit stuk zitten verschillende chicanes (hindernissen) om de snelheid af te remmen".

TOEKOMST Een Kidsrallywoordvoerder sluit af met: ,,Wij zijn blij dat we deze doelgroep toch twee jaar lang een geweldige dag hebben kunnen geven. Hopelijk kunnen we in de toekomst opnieuw iets betekenen voor deze gezinnen. Bij deze willen we iedereen bedanken voor zijn of haar steun, in welke vorm dan ook is gegeven."